Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 133

12. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 133 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 133

1. “Azerbaycan, enerji jeopolitiğinde hem arz hem de transit bir ülkedir.” bilgisinden hareketle Dağlık Karabağ konusunda yaşadığı sorunların nedeni olarak nasıl bir çıkarımda bulunabilirsiniz?

  • Cevap: Azerbaycan Dağlık Karabağ konusunda sorun yaşmaktadır. Çünkü Azerbaycan; toprakları, konumu ve kaynakları bakımından küresel güç odaklarının rekabet sahası içine düşmüştür.

2. “Dağlık Karabağ konusu ve Birleşmiş Milletler (BM) kararları incelendiğinde, Minsk Grubunun bu ilkeleri ayaklar altına aldığı görülmektedir.” yargısını metinden nasıl destekleyebilirsiniz?

  • Cevap: Minsk Grubunun eş başkanı olarak Karabağ sorununun çözülmesinde görevlendirilen üç devlet; Rusya, ABD ve Fransadır. Bu üç devletin BM’nin kararma aleyhte oy kullanan 7 devlet arasında yer alması manidar bir durumdur.

3. 10 Kasım 2020de Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya yetkilileri tarafından imzalanan antlaşmanın:

a) Azerbaycan açısından kazançlı noktaları hakkındaki tespitleriniz nelerdir?

  • Cevap: 10 Kasım 2020de Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya yetkililer tarafından imzalanan antlaşmanın: Azerbaycan işgal altındaki ana topraklarına kavuşmuştur. Ayrıca bir diğer kazancı da Nahcivan koridoru ile toprak bütünlüğünü sağlamasıdır.

b) “İmzalanan belgenin aslında bir anlaşma olarak değil, taraflar arasında gerçekleşen sıcak çatışmanın sonlandırılması yönünde kabul edilen bir uzlaşı olarak kabul edilmesi” sizce hangi olası ihtimalin ifadesidir?

  • Cevap: Çatışmaların tekrar başlayabileceği, Ermenistan m yenilginin rövanşını almak isteyebileceği ihtimalinin ifadesidir.

4. Azerbaycan’ı “kardeş ülke” olarak tanımlayan Türkiye’nin Dağlık Karabağ konusunda verdiği destek hangi hukuki zemine dayandırılmış olabilir?

  • Cevap: Olası yanıt: Türkiye, Birleşmiş Milletlerin aldığı kararların uygulanmasını isteyerek uluslararası hukuk yoluyla Azerbaycan’ı desteklemektedir.

12. Sınıf Meb Yayınları Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 133 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!