Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayıncılık

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Adım Adım Yayıncılık Sayfa 126

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları Adım Adım Matbaa Yayıncılık ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Adım Adım Yayıncılık Sayfa 126

TÜRKİYE’DE KİMYA ENDÜSTRİSİ

TÜRKİYE’DE KİMYA ENDÜSTRİSİNİN GELİŞİMİ

Sizce aşağıdaki görsellerde verilen ürünlerin üretiminde hangi sanayi kollarının katkısı vardır? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla tartışınız.

Kimya endüstrisi, ürettiği ve üretimine katkı sağladığı kimyasal ürünlerle beslenme, barınma ve sağlık gibi temel gereksinim alanlarıyla bilgisayar, telekomünikasyon ve biyoteknoloji gibi yüksek teknoloji gerektiren alanlara ham madde sağlayan bir endüstri koludur. Yukarıdaki görsellerde verilen ürünler kimya endüstrisinin ürettiği veya üretimine katkı sağladığı ürünlere örnektir.

Araştıralım Sunalım

Aşağıdaki sorunun cevabını çeşitli kaynaklardan araştırınız. Araştırma bulgularınızı arkadaşlarınızla paylaşınız.

Geçmişten günümüze Türkiye’de kimya endüstrisinin gelişimi nasıldır?

  • Cevap: 1900’lü yılların ortalarına doğru kimya sanayisi gelişimi hız kazanmıştır. Daha sonraki yıllarda ise devlet eliyle petrokimya, organik ve inorganik temel kimyasallar ve gübre üretimi gibi alanlara yatırımlar gerçekleştirilmiştir. 1980’li yıllardan itibaren ihracata dayalı politikalarla birlikte sektör günümüzdeki gelişmişlik düzeyine ulaşmıştır. Bu dönemde ithalat ve ihracat gelişmiş, başta ülkemizde olmak üzere otomotiv ve tekstil alanlarında pek çok girdi sağlanmıştır. Petrol ve petrol ürünleri; deterjan, sabun, ilaç kimyasalları, boya gibi ürünleri üreten kimya firmalarının çoğu, Marmara Bölgesinin üç büyük sanayi ili olan İstanbul, Kocaeli ve Sakarya’da, Ege Bölgesi’nde İzmir’de yerleşim gösterirken; gübre ve petrol ürünleri firmalarının çoğu, Akdeniz Bölgesi’nde toplanmıştır. Ayrıca Akdeniz Bölgesi’nde, ana ham maddelerden olan soda, bikromat gibi ürünlerin önemli üretim merkezleri de bulunmaktadır. Karadeniz Bölgesi’nde ise gübre fabrikaları göze çarpmaktadır.

8. Sınıf Adım Adım Matbaa Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 126 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
5
clap
3
unlike
2
happy
1
love
1
confused
1
sad
1
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!