Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 195

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 195 Cevapları Meb Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 195

Demokratik ülkeler, demokrasinin temel taşı olan insan haklarına ve bu haklardan biri olan barınma hakkına önem vermelidir. Bazı demokratik ülkelerde İnsanların bazıları eşinden, ailesinden şiddet gördüğünden bazıları da ekonomik sebeplerle sokakta yaşamak zorunda kalmaktadırlar. Evsiz insan sayısının her geçen gün artması, bu ülkelerin sosyal adaletsizliğinin ve antidemokratik uygulamalarının bir göstergesidir.

Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı Müslümanlara Karşı Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılıkla Mücadele Özel Temsilcisi, ‘‘İslam karşıtlığının bir suç olduğunu, bunu gereken bütün yollarla kamuoyuna anlatmak gerekiyor.’’ dedi.
Büyükelçi, “Esasında İslam karşıtlığının bir nefret suçu olarak kabul edilmesi gerekir. Eğitimden siyasete, medyadan yönetimlere kadar İslam karşıtlığının görüldüğü ülkelerde bu konunun düzeltilmesine çaba gösterilmesi gerekiyor. İslamofobi’nin suç olduğunu uygun yollarla kamuoyuna anlatmak gerekiyor. Bu kapsamlı ve uzun soluklu bir çaba olacaktır.’’ dedi.
(Genel Ağ Haberi, 2019, para. 6)

Günümüzde demokrasinin vazgeçilmezlerinden biri de eşitliktir ancak demokrasinin ilk ortaya çıktığı Yunan Uygarlığı’ndan günümüze kadar bu ilke tam anlamıyla gerçekleşmemiştir. Köleliğin olduğu dönemlerde açıkça görülen eşitsizlik, kölelik kaktıktan sonra da dil, din, ırk ve cinsiyet ayrımı olarak devam etmektedir. Günümüzde demokratik olarak kabul edilen ülkelerde dahi renginden, ırkından ya da inancından dolayı insanlar, ırkçı muamelelere maruz kalmaktadır. Yabancılara, kendi gibi olmayana karşı yapılan muameleler, insan hakları ihlallerine varan eylemlerin gerçekleşmesine sebep olmaktadır. Demokratik ülkelerde bu olumsuzlukların yaşanması, antidemokratik uygulamalara örnek teşkil etmektedir.

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.

7. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 195 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
2
angry
1
love
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!