Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Astronomi ve Uzay Bilimleri Meb Yayınları

Astronomi ve Uzay Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 76

Astronomi ve Uzay Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları Meb Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Astronomi ve Uzay Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 76

3.1.1. GÖK KÜRESİNİN TEMEL ELEMANLARI

Küre modeli olarak portakalı (Görsel 3.6 ve 3.7) ele alıp bazı kavramları bunun üzerinde belirtelim:

Küre, uzayda herhangi bir noktadan sabit uzaklıktaki noktaların kümesidir. Sabit nokta kürenin merkezi, sabit uzaklık ise kürenin yarıçapı olarak adlandırılır.
Küre ile bir düzlemin ara kesiti daire, küre yüzeyi ile bir düzlemin ara kesiti ise çemberdir. Düzlem, kürenin merkezinden geçiyorsa ara kesit küre ile aynı yarıçaplı bir daire veya çember olur ve “en büyük daire” veya “en büyük çember” olarak adlandırılır (Görsel 3.8 ve 3.9).

Gök Eşleği

Dünya’nın ekvator düzleminin gök küresi ile ara kesiti olan çembere denir. Gök eşleğine kısaca eşlek adı verilir (Görsel 3.10).

Dünya’nın dönme ekseninin uzantısının gök küreyi iki noktadan kestiği varsayılır. Bunlardan Dünya’nın kuzey kutup noktası tarafında olana “kuzey gök uçlağı (P)”, güney kutup noktası tarafındakine de “güney gök uçlağı (P’)” denir.

Ekvator düzlemi Yerküre’yi iki yarı küreye ayırmaktadır. Yerküre’nin kuzey kutup noktası tarafında kalan yarısına “kuzey yarım küre”, güney kutup noktası tarafında kalan yarısına da “güney yarım küre” denir. Gök eşleği de gök küreyi iki yarı küreye ayırmaktadır. Böyle- ce yıldızları bulundukları yarı küreye göre sınıflayabiliriz. Kuzey yarım küredeki yıldızlara “kuzey yıldızları”, güney yarı küredeki yıldızlara da “güney yıldızları” denir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

Astronomi ve Uzay Bilimleri Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 76 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!