Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
4. Sınıf Din Kültürü Anka Kuşu Yayınevi

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları Anka Yayınevi

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 76 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları Anka Yayınevi

Mekke, havası çok sıcak olması sebebiyle bebeklerin sağlıklı büyümesine elverişli değildi. Bu sebeple şehirdeki aileler, yeni doğan bebeklerini göçebe kabilelere mensup sütannelere verirlerdi. Böylece çocuklarının, havası temiz olan yerlerde sağlıklı bir şekilde büyümeleri sağlanırdı. Ayrıca şehir dışındaki yerlerde büyüyen çocukların daha düzgün Arapça öğrenmesi mümkün oluyordu. Hz. Muhammed (s.a.v.), bu geleneğe uygun olarak Halime adında bir sütanneye verildi. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), sütannesinin ailesi içinde çok sevildi, onlara mutluluk ve bereket getirdi. Daha önce geçim sıkıntısı yaşayan bu aile, bolluk ve berekete kavuştu. Peygamberimiz (s.a.v.), dört yıl kadar sütannesinin yanında kaldı. Daha sonra Halime, Hz. Muhammed’i (s.a.v.) Mekke’ye getirerek ailesine teslim etti. Âmine, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) altı yaşındayken oğluyla beraber hem akrabalarını hem de eşi Abdullah’ın mezarını ziyaret etmek amacıyla Medine’ye gitti. Burada bir süre akrabalarının yanında kaldılar. Mekke’ye dönerken yolda Ebva denilen yerde hastalanan Âmine, vefat etti. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (s.a.v.), dadısı Ümmü Eymen Mekke’ye getirerek Abdülmuttalip’e teslim etti. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) sekiz yaşındayken dedesi de vefat etti. Ancak ölmeden önce o da torununu Ebu Talip’e emanet etti.

Etkinlik

Allah’ın Kutlu Elçisi Hz. Muhammed (s.a.v.), doğmadan önce babasını, altı yaşında da annesini kaybetmiştir. Bu durum, onun ne gibi zorluklar yaşamasına sebep olmuş olabilir? Düşüncelerinizi aşağıdaki satırlara yazınız.

  • Cevap: Bence Peygamberimiz annesi ve babası olan çocukları gördüğü zaman içi burkulmuştur. Bu çok üzücü bir durum. Bir çocuk için anne ve babası çok önemlidir. Onların yerini kimse tutamaz. Dedesi ve amcası ona çok iyi davranmış olsalar da Peygamberimiz bence her defasında çok üzülmüştür.

4. Sınıf Anka Yayınevi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 76 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
101
love
31
clap
11
unlike
11
angry
6
sad
5
confused
3
happy

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!