Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
5. Sınıf Din Kültürü Anka Kuşu Yayınevi

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 84 Cevapları Anka Yayınevi

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 84 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 84 Cevapları Anka Yayınevi

Hz. Hüseyin (r.a.) de Hz. Hasan (r.a.) gibi Allah Resulü’nün (s.a.v.) terbiyesi altında yetişmiştir. Mükemmel ahlaka sahip olan dedesini örnek almış; onun gibi güzel ahlaklı bir insan olmuştur. Hz. Hüseyin (r.a.), alçak gönüllü bir insandı. Hiç kimseyi küçümsemezdi. Fakirlerle birlikte olmayı sever, onlara yardım ederdi. Son derece misafirperver bir insandı. Misafirlerine hizmet etmeyi severdi. Hz. Hüseyin (r.a.) bir gün, Suffe’de bir şeyler yiyen fakirlerin yanına vardı. Onlar, Peygamberimizin (s.a.v.) torununu, “Yemeğe buyur.” diyerek sofralarına davet ettiler. Hz. Hüseyin (r.a.) hemen “Allah, kibirli insanları sevmez.” diyerek sofraya oturdu ve onlarla birlikte yemek yedi. Sonra da onlara, “Ben sizin davetinize icabet ettim, siz de benim davetime icabet edin.” dedi. Sonra onları evine götürüp ikramlarda bulundu.

Not Edelim

Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Hasan ve Hüseyin, cennet gençlerinin iki efendisidir.”


Etkinlik

Hz. Hasan (r.a.) ve Hz. Hüseyin’in (r.a.) örnek alabileceğimiz ne gibi ahlaki özellikleri vardır? Aşağıdaki şemaya yazınız.

  • Cevap:

Hz. Hasan (r.a.) ve Hz. Hüseyin’in (r.a.) başlıca ahlaki özellikleri

➜ Cesareti ve cömertlikleri ile meşhurdur
➜ Takva sahibi kimselerdi
➜ İnsanlara merhamet ederlerdi.
➜ Adalete önem verirlerdi
➜ Affederler ve ibadetleri devamlı ve huşu ileydi

5. Sınıf Anka Yayınevi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 84 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
64
love
16
clap
13
angry
5
sad
5
unlike
3
happy
3
confused

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!