Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Din Kültürü Anka Kuşu Yayınevi

8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 100 Cevapları Anka Yayınevi

8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 100 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 100 Cevapları Anka Yayınevi

Kur’an-ı Kerim’e göre evrendeki bütün varlıkları yaratan Yüce Allah’tır (c.c.). Evrende, insanın ihtiyaçlarım karşılayacak her şey vardır. Canlı ve cansız tüm varlıklar insanın yararına sunulmuştur. İnsanın hayatını sağlıklı bir biçimde sürdürebilmesi için gerekli olan her şey; hava, su, bitkiler, hayvanlar vb. Allah (c.c.) tarafından yaratılmıştır. Yüce kitabımız Kur’an’da yer alan bir ayette, “O, yerde ne varsa hepsini sizin için yarattı…”  buyrulur. Başka bir ayette de evrendeki varlıkların insanın faydasına sunulduğu şöyle belirtilir: “Allah’ın göklerde ve yerdeki (nice varlık ve imkânları) sizin emrinize verdiğini, nimetlerini açık ve gizli olarak size bolca ihsan ettiğini görmediniz mi?..” İnsan, evrende kendisi için yaratılan nimetlerden yararlanmalıdır. Ancak bunu yaparken dikkatli olmalı, savurganca davranmamalıdır. Doğayı sevmeli, hayvanları korumalıdır.

Kur’an-ı Kerim, insanın aklını kullanmasını ister. İnsana, evrendeki varlıklar ve düzen üzerinde düşünmesini tavsiye eder. Kur’an, evrende mükemmel bir düzen ve uyum olduğunu bildirir. Güneş’in, Ay’ın, dağların, denizlerin yaratılışına dikkat çeker. Gece ile gündüzün, mevsimlerin düzenli olarak birbirini izlemesinin rastlantı olamayacağını belirtir. Bunlar üzerinde düşünülüp ders alınmasını ister. Bir ayette, “Gece ve gündüzün değişmesinde (uzayıp kısalmasında), Allah’ın göklerde ve yerde yarattığı şeylerde Allah’a karşı gelmekten sakınan bir toplum için pek çok delil vardır!” buyrulur. Kur’an, bu ve benzeri ayetlerle insanın evren üzerinde düşünmesini ve bunun sonucu olarak da Allah’ın (c.c.) varlığına, birliğine, gücüne inanmasını amaçlar.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf Anka Yayınevi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 100 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
4
angry
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!