Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Din Kültürü Gezegen Yayıncılık

10. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 24 Cevapları Gezegen Yayıncılık

10. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Gezegen Yayıncılık Sayfa 24 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 24 Cevapları Gezegen Yayıncılık

Subuti Sıfatlar

Yüce Allah’ın (c.c.) zatına nispet edilen, nasıl olduğunu, mükemmeliyetini ve yetkinliğini belirten sıfatlardır. Bu sıfatların zıtları Allah (c.c.) hakkında söz konusu değildir. Sonradan meydana gelmiş değil, kalıcı, ezeli ve ebedidir. Bu sıfatların benzeri diğer varlıklarda da vardır. Ancak Yüce Allah’a (c.c.) ait olan bu sıfatlar tam ve mükemmeldir. İnsanlarda bulunanlar eksik, geçici ve sınırlıdır. Yüce Allah’ın (c.c.) subuti sıfatları şunlardır: Hayat: Diri ve canlı olmak anlamına gelir. Yüce Allah ezeli ve ebedi hayata sahip, her şeye can verendir. Bu sıfatın zıddı olan ölü olmak Allah (c.c.) hakkında söz konusu değildir. Kur’an’da şöyle buyrulur: “Ölümsüz ve daima diri olan Allah’a güvenip dayan…”, İlim: Bilmek anlamına gelir. Yüce Allah (c.c.) geçmişi, hâli, geleceği, açık ve gizli her şeyi bilir. Onun ilmi artmaz, eksilmez, sınırsız ve ezelidir. İnsanın bilgisi bazı şart ve araçlara muhtaç iken Allah (c.c.) bilmek için hiçbir şeye ihtiyaç duymaz.

Âlemdeki ahenk ve düzen, her şey onun sonsuz ilminin göstergesidir. Bu sıfatın zıddı olan bilgisizlik Allah (c.c.) için söz konusu değildir. Bu konuda Kur’an’da şöyle buyrulur: “.O, karada ve denizde ne varsa bilir; Onun ilmi dışında bir yaprak bile düşmez. O yerin karanlıkları içindeki tek bir taneyi dahi bilir…” Semi: İşitmek anlamına gelir. Yüce Allah (c.c.), gizli – açık, yavaş – yüksek her şeyi işitir. O, hiçbir vasıta ve şarta ihtiyaç duymaksızın duyar ve işitir. O, insanın içindeki fısıltıları, kalpten ve gönülden yaptığı duaları işitir. Bu sıfatın zıddı olan sağırlık Allah (c.c.) hakkında düşünülemez. Kur’an’da şöyle buyrulur: “.Allah, hakkıyla işiten ve görendir.”  Basar: Görmek anlamına gelir. Allah (c.c.) hiçbir şart ve araca bağlı olmaksızın yakın – uzak, gizli – açık, küçük – büyük, karanlık ve aydınlıktaki her şeyi görür. Hiçbir şey Yüce Allah’ın (c.c.) görmesinden gizli kalmaz. Bu sıfatın zıddı olan görmemek Allah (c.c.) için söz konusu değildir. Kur’an’da şöyle buyrulur: “.Bilin ki Allah, yapmakta olduklarınızı görür.

Etkinlik

Allah (c.c.) Bizi Her Zaman Görür

“Hz. Ömer (r.a.), bir gece Medine sokaklarında dolaşırken bir evdeki konuşma sesleri dışarıdan duyuluyordu. İçeride bir kadın: ‘Kızım, kalk da sabah sütçü gelmeden sütlere biraz su karıştır.’ diyerek kızını uyandırdı. Genç kız annesine: ‘Anne, bunu nasıl söylersin. Halife Hz. Ömer’in (r.a.) sütlere su karıştırılmasını yasakladığını duymadın mı?’ diyerek karşılık verdi. Annesi: ‘Halife Ömer, şimdi rahat döşeğinde uyuyordur. Bizim sütlere su karıştırdığımızı nereden bilecek?’ dedi. Genç kız kararlı bir sesle: ‘Fakat anneciğim, Halife Ömer (r.a.) uyusa bile, Allah da mı (c.c.) uyuyor? Allah (c.c.) bizi görmez mi? Yaptığımızı bilmez mi?’ deyince annesi, kızına söyleyecek bir şey bulamadı. Hatasını anladı ve dediğine pişman oldu.”

Bu olayın verdiği mesaj ile ilgili olarak arkadaşlarınızla konuşunuz.

  • Cevap: Allah her şeyi görür, insan kendisini ve herkesi kandırabilir ancak Allah2ı kandıramaz. Bu yüzden yaptığımız şeylerde bunu aklımızdan çıkarmamalıyız.

10. Sınıf Gezegen Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 24 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
angry
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!