Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Kimya Pasifik Yayınları

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları Pasifik Yayınları

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Pasifik Yayınları Sayfa 70 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları Pasifik Yayınları

PERİYODİK SİSTEM

Günümüzde 118 element bilinmektedir. Elementlerin farklı özellikleri vardır. Örneğin oda koşullarında azot, helyum renksiz bir gaz; brom, cıva sıvı; demir, bakır katı hâldedir. Tungsten gibi bazı elementlerin erime sıcaklığı binlerce derece selsiyus (°C) iken sezyum gibi elimizin sıcaklığında eriyen elementler de vardır. Lityum gibi suyla etkileşen element olduğu gibi hidroklorik asitle tepkime vermeyen de vardır. Örneklerde görüldüğü gibi, bir elementin özelliği ile ilgili tahminde bulunmak oldukça güçtür.

Ancak elementler belirli bir düzende gruplanırsa bu, mümkün olabilir mi?

  • Cevap: Elementler belirli bir düzende gruplandırılabilir.

Elementler nasıl gruplandırılabilir?

  • Cevap: Elementler benzer fiziksel ve kimyasal özellikleri ile beraber, artan atom sayılarına bağlı olarak gruplandırılır.

Periyodik tablo (sistem) nasıl oluşturulmuştur?

  • Cevap: Periyodik tablo, kimyasal elementlerin sınıflandırılması için geliştirilmiş tablodur. Dilimizde periyodik tablo, periyodik cetvel, periyodik çizelge, elementler tablosu gibi birçok şekilde isimlendirilmiştir. Bu tablo bilinen bütün elementlerin artan atom numaralarına (buna proton sayısı da denir) göre bir sıralanışıdır. Periyodik cetvelden önce de bu yönde çalışmalar yapılmış olmakla birlikte, mucidi genelde Rus kimyager Dmitri Mendeleyev kabul edilir. 1869’da Mendeleyev atomları artan atom ağırlığına göre sıraladığında belli özelliklerin tekrarlandığını fark etti. Özellikleri tekrarlanan elementleri alt alta yerleştirdi ve buna periyot adını verdi.

Periyodik sistemin sağladığı kolaylıklar nelerdir?

  • Cevap:

Kimyacılara bilinen elementlerin benzerliklerini ve farklılıklarını görmesine yardımcı olur.
Henüz bilinmeyen elementlerin özelliklerini öngörmeye yardımcı olur.
Elementlerin atom numaraları arasındaki farkı hızlı bir şekilde görmemize yardımcı olur.
Elementlerin hepsinin tek tek öğrenilmesi yerine grupların özelliklerini öğrenmek kolaylık sağlar.

Birşeyin derli toplu olması her zaman zaman kazandırır. Periyodik tablonun bu modern hali de bize gelecek elementleri bulmamızda fikir verecektir.

9. Sınıf Pasifik Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 70 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
confused
1
sad
0
happy
0
clap
0
love
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!