Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Öğün Yayınları

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 168 Cevapları Öğün Yayınları

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Öğün Yayınları Sayfa 168 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 168 Cevapları Öğün Yayınları

Metne Hazırlık

1. Çağımız kültürünün gençlik üzerinde olumsuz etkileri olduğunu düşünüyor musunuz? Düşüncelerinizi paylaşınız.

  • Cevap: Evet olumsuz etkisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü sosyal medya kültürü özellikle Tik Toc vari paylaşımlar gençliğin okumamasına tembelleşmesine neden olmaktadır. Gençliğimiz yoz bir kültürün etkisi altındadır.

2. Güldürürken aynı zamanda düşündüren oyunları izlemeyi sever misiniz? Açıklayınız.

  • Cevap: Severim. Çünkü boş yere gülmek yerine aynı zamanda gülerken bana bir şey katmasını da isterim. Zaman bizim için en değerli şey çünkü.

3. Günümüzde gençlerin sorunları nelerdir? Belirtiniz.

  • Cevap: Gençlik özellikle sosyalleşme anlamında çok fazla imkana sahip değil. Gidebilecekleri ücretsiz tiyatrolar, sinemalar ya da benzer sanatsal faaliyetler neredeyse yok. Ayrıca ekonomik kriz ve işsizlik de gençleri en çok zorlayan sorunlardır.

4. Sizce bir tiyatro metninde izleyiciye verilmek istenen mesaj, yazıldığı ve oynandığı döneme göre farklılık gösterir mi? Nedenini açıklayınız.

  • Cevap: Elbette gösterir. Çünkü her oyun kendi döneminin gerçekliğiyle izleyiciyle buluşur. Geçmişin dili, dünyaya bakış açısı ve gerçekleri ile günümüzün gerçekliği, hayata bakış açısı şartları aynı değildir.

9. Sınıf Öğün Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 168 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
32
clap
12
unlike
10
angry
7
love
6
sad
5
happy
5
confused

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!