Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları

Adaş Mustafa ve Mustafa Kemal Metni Etkinlik Cevapları (2. Sınıf Türkçe)

Adaş Mustafa ve Mustafa Kemal metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 2. Sınıf Türkçe Çalışma kitabı sayfa 29-30-31-32-33-34-35 (2. Tema Millî Mücadele ve Atatürk)

Adaş Mustafa ve Mustafa Kemal Metni Cevapları

ADAŞ MUSTAFA VE MUSTAFA KEMAL
1881 (bin sekiz yüz seksen bir) yılında Selanik’te doğdu, Babası Ali Rıza Bey ile annesi Zübeyde Hanım, gelecekte tarihin en büyük lideri olacak oğullarına “Mustafa” adını verdiler. İlköğrenimine Selanik’te başlayan küçük Mustafa, iki yıl sonra babasının ölümü üzerine annesi ve kız kardeşiyle dayısının yanına gitmek zorunda kaldı. Bir yaz öylece geçip giderken annesi ve dayısı, öğrenimini sürdürebilmesi için Mustafa yeniden Selânike, teyzesinin yanına gönderdiler, Askerî rüştiyedeyken adı kendi gibi Mustafa olan matematik öğretmeni onun diğer öğrencilerden çok farklı olduğunu gördü.

Bir ders sırasında onu karşısına alıp şunları söyledi:
asaKüçük Mustafa çok sevdiği öğretmenine saygıyla baktı ve tebessüm ederek yanıtladı;
— Nasıl uygun görürseniz öğretmenim!
Böylece Mustafa, Mustafa Kemal adıyla anılır oldu.

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 30 Cevabı

Atatürk denince aklınıza gelenleri yazınız.

  • Cevap:

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 31 Cevabı

1. Atatürk hakkında bildikleriniz nelerdir? Yazınız.

  • Cevap: Atatürk 1881 yılında Selanik’te doğmuştur.

2. Atatürk hakkında bilmek istedikleriniz nelerdir? Yazınız.

  • Cevap:  Atatürk’ün bir çocuğu var mıdır? Atatürk hangi gün doğdu? Atatürk hangi futbol takımını tutardı.

3. Atatürk hakkında öğrendikleriniz nelerdir? Yazınız.

  • Cevap: Atatürk 1881’de Selanik’te doğdu. Atatürk’ün babasının adı Ali Rıza Bey, annesinin adı Zübeyde Hanım, kız kardeşinin adı Makbule Hanımdır. 23 Nisan 1920’de TBMM’yi kurdu. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan etti. 10 Kasım 1938’de öldü.

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 32 Cevabı

Kelimeleri anlamlarıyla eşleştiriniz.

  • Cevap:

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 33 Cevabı

Soruları Adaş Mustafa ve Mustafa Kemal metnine göre cevaplayınız.

1. Atatürk kaç yılında doğmuştur?

  • Cevap: 1881.

2. Atatürk nerede doğmuştur?

  • Cevap: Selanik.

3. Atatürk’ün annesinin adı nedir?

  • Cevap: Zübeyde Hanım.

4. Atatürk’ün babasının adı nedir?

  • Cevap: Ali Rıza Bey.

5. Atatürk ilköğrenimine nerede başlamıştır?

  • Cevap: Atatürk ilköğrenimine Selanik’te başlamıştır.

6. Atatürk’e Kemal adını hangi öğretmeni vermiştir?

  • Cevap: Atatürk’e Kemal adını Matematik öğretmeni Mustafa vermiştir.

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 34 Cevabı

Adaş Mustafa ve Mustafa Kemal’i metninin konusunu yazınız.

  • Cevap: Atatürk’ün Askerî rüştiyedeyken adı kendi gibi Mustafa olan öğretmeni tarafından

Metne farklı bir başlık yazınız.

  • Cevap: Atatürk ve Mustafa Öğretmen

Atatürk e ait kimlik bilgilerini yazınız.

  • Cevap:

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 35 Cevabı

Şiiri okuyunuz sizde Atatürk ile ilgili şiir yazınız.

  • Cevap:

ATATÜRK İÇİN

Tuttun elimizden çıktık sefere,
Kurtardık vatanı, milleti Atam.
Serdik kör denilen talihi yere,
Zaferdir savaşın nimeti Atam.

Dağlar altımızda at oldu bizim.
Sen dedin:-Uyan Türk! Açıldı gözüm.
Sakarya suyundan yununca yüzüm,
Bilindi Türklüğün kıymeti Atam.

Duyarım, dalgalar sahili döğer,
Sen sade bir “Paşa” olaydın eğer
Yine kalbimizde alacaktın yer,
Sensin bu vatanın ziyneti Atam.

Bir eşin var mıydı civanmertlikte?
İyi ettik sana “Ata” dedik te;
Sevgin göğsümüzde, eller tetikte,
Sendin bize Tanrı himmeti Atam

Her Türk olan “Atam” der de tutuşur,
İşitir emrini derdi yatışır;
Kâfi bu teselli ona yetişir;
Sana lâyık olmak niyeti Atam.

Osman ATİLLA

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları 2. Tema Millî Mücadele ve Atatürk Sayfa 29-30-31-32-33-34-35 Adaş Mustafa ve Mustafa Kemal Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2021 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
3
2
0
1
8
2
2

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!