Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Astronomi ve Uzay Bilimleri Meb Yayınları

Astronomi ve Uzay Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 149

Astronomi ve Uzay Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 149 Cevapları Meb Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Astronomi ve Uzay Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 149

Princeton Üniversitesi fizikçilerinden Gerard O’Neill, NASA Ames Araştırma Merkezi ve Stanford Üniversitesinin de desteğiyle 1970’lerde “uzay kolonisi” önerilerini tasarlamıştır. Güneş etrafındaki yörüngesinde dolaşacak olan bu dev uzay kentleri Dünya yaşanmaz hâle geldiğinde insanlığın devamı için son çare olarak düşünülmüştür. Hayalî olarak kurulan bu uzay kolonilerin; boyutlarının yaklaşık 30-35 km kadar olması, yaşam koşullarının ise çok kaliteli olacağı, temiz havalı, zengin ve yeşil yerler olarak düşünülmüştür (Gö rsel 6.46).

Ekonomik ve teknolojik gücü olan ülkelerde çeşitli uzay programları yer almaktadır. Uzay programları içerisinde yapılması en olası proje Ay’da bir koloninin kurulmasıdır. Koloni kurmanın amacı Ay’a kalıcı şekilde yerleşmek ya da oradaki bazı madenleri Dünya’ya taşımak değildir. Esas amaç Mars ve daha uzak gezegenlere ya da bu gezegenlerin uydularına yapılacak uzay yolculuklarında Ay’ın bir rampa ya da istasyon hâlini almasıdır.

Koloni kurmanın gerekçelerinden bazıları; savaşlar, enerji ve besin kaynaklarındaki hızlı azalma ve artan nüfusun insan ırkını yok olmanın eşiğine getirmesidir. Dünya nüfusu her kırk yılda bir ikiye katlanmaktadır. Teknolojik gelişmenin sonuçlarından biri de elektrik enerjisi tüketimidir. Elektrik tüketiminin doğaya verdiği zararın yanında sonunda enerji üretecek kaynakların bitmesi de söz konusudur. Nüfus artışı ile birlikte teknolojideki bu hızlı ilerleme birleşince Dünya’nın yaşanmayacak bir yer hâline gelme ihtimali insanlığı korkutmaktadır. Böylece insanlığın devamı için aranan çarelerden biri uzay kolonilerinin kurulmasıdır.

• Öğrenciler bir uzay kolonisi tasarlamak için beş gruba ayrılır.
• Gruplar uzay kolonisini kurarken koloninin yeri, yaşam alanı, sağlığı, beslenmesi, inşası, enerji ve üretim gereksinimleri, ekonomisi, koloni yasaları gibi konularını göz önünde tutarak bunların nasıl olacağı konusunda ortak fikir oluşturur.
• Gruplar tasarladıkları uzay kolonisinin görselini, oyun hamurları ile maketini ya da bilgisayarda sunumunu hazırlayıp sınıfta sunar.
• Oylama yapılarak en iyi koloni seçilir.

Biyosfer II, 1991 yılında Arizona’da başlayan ve 200 milyon dolara mal olan bir projedir (Görsel 6.47). Bu projenin amacı, Ay’da ve Mars’ta insanlı istasyonların kurulmasına hazırlık yapmaktı. Biyosfer Il’de sekiz kişilik bir ekip 12 000 m2 lik kapalı bir ekosistemde iki yıl kadar yaşadı. Büyük sansasyonlara yol açan bu sistem; içerisinde tarım alanı, orman, okyanus, savana ve bir çöl ekosistemini barındırmaktadır.

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.

Astronomi ve Uzay Bilimleri Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 149 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!