Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
2. Sınıf Hayat Bilgisi Meb Yayınları

Bitki Yerleştirme ve Hayvan Besleme Cevapları (2. Sınıf Hayat Bilgisi)

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Meb Yayınları 6. Ünite Doğada Hayat Sayfa 214, 215, 216 Konu Bitki Yerleştirme ve Hayvan Besleme Etkinlik Soruları ve Cevapları

Bitki Yerleştirme ve Hayvan Besleme Metni Cevapları (2. Sınıf Hayat Bilgisi)

2. Sınıf Hayat Bilgisi Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 214 Cevabı 

Evinizde hangi hayvanı beslemek istersiniz? Anlatınız.

  • Cevap: Ben evimde kuş beslemek isterdim. Özellikle güzel bir papağanım olmasını isterdim. Papağanıma güzel kelimeler öğretmek ve öğrettiğim kelimeleri arkadaşlarıma dinletmek isterdim.

Aşağıdaki olayı okuyunuz. Olayla ilgili düşüncelerinizi söyleyiniz.

Bir gün okuldan gelirken kapımızın önünde yavru bir kedi gördüm. Soğuktan ve açlıktan bitkin görünüyordu. Onu alıp hemen eve gittim. Anneme bu kediyi sahiplenmek istediğimi söyledim. Annem, hayvanlara karşı duyarlı olan insanlara karşı da duyarlı olur, dedi. Önce onu bir veterinere götürmemiz gerektiğini söyledi. Hayvan bakımının sorumluluk ve sabır istediğini anlattı. Ben de bütün şartları kabul ettim. Kedimin yemek, tuvalet, su, gezme, oyun oynama, bakım gibi tüm ihtiyaçlarını aksatmadan karşılayacağıma söz verdim. Her gün mamasını ve suyunu verdim. Annemle veterinere gidip aşılarını yaptırdık. Bunlarla ilgili araştırma yaptım. Bakımı konusunda bilgi edindim. Kedim hem arkadaşım hem de dostum olmuştu.

  • Cevap: Evcil bir hayvan beslemek çok güzel bir şey. Fakat bunun bazı sorumlulukları var. Onun beslenmesi, bakımı, barınması, temizliği gibi konuları çok iyi bilmemiz gerekiyor. Eğer bunları layıkıyla yaparsak onlar da bizim için çok iyi bir dost olurlar.

2. Sınıf Hayat Bilgisi Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 216 Cevabı 

Verilen cümlelerden doğru olanların başına D yanlış olanların başına Y yazınız.

(Y) 1. Hayvan beslemek sorumluluk duygumuzu geliştirmez.
(D) 2. Hayvanlar bize arkadaş olur.
(Y) 3. Hayvan beslemek empati duygumuzu geliştirmez.
(D) 4. Bitki yetiştirmek gözlem yapma yeteneğimizi artırır.
(D) 5. Hayvan beslemek ve bitki yetiştirmek sabır ister.

Seçtiğiniz bir bitkiyi sınıfınızda yetiştiriniz. Bitkinin bakımı için yaptıklarınızı yazınız.

  • Cevap

Yemyeşil Salon Bitkileri

Salon bitkileri olarak adlandırılan ve ev ortamında yetiştirilen bitkilerin bakımı için temel 3 fonksiyon vardır. Canlılık ve tazeliklerini sürdürmek için yapılması gerekenler;

  • Işık

Bitkinin cinsi ve bakım özellikleri iyi bilinmelidir. Bazı bitkiler doğrudan güneş ışığını istemezler. Çiçeğin niteliğine göre doğru konumlandırmak ve yaz mevsiminde kuzey yönüne yerleştirmek, doğru ışık almasını sağlar. Doğal bakımı ve güneş banyosunu, bitki özelliklerine göre sağlar.

  • Isı

Yeni yetiştirmeye başlayanlar için özellikle, bitkilerin büyüme dönemlerinde sabit ısı sağlamak önemlidir. İç mekan bitkileri bakımı ile doğru ısı ve ışık sağlanarak, yapraklarının daima yeşil kalması sağlanabilir. Özellikle sonbahar ve kış aylarında, soğuk sızan cam önlerinde bitki bulundurmamak önemlidir. İdeal ısı, bitkinin şahane şekilde büyümesini, filizlenmesini sağlar.

  • Nem

Tıpkı insanlar gibi bitkiler içinde en önemli faktör, nemdir. Bitkilerin özelliklerine göre ideal nem dengeleri sağlanmalıdır. İnce yapraklı naif bitkiler, yoğun nemden hoşlandıkları için banyo gibi buharlı ortamları severler. Bazı bitkiler içinse, aldıkları sudaki nem yeterlidir.

Salon Bitkilerinin Günlük Bakımı

Yeşil yapraklı bitki bakımı, her bitkinin niteliğine göre yapılmalıdır. İdeal bitki bakımı yapmak için gerekli donanımlar sağlanmalıdır. Yapı ve peyzaj mağazalarında bitki bakımlarına dair tüm araç- gereçler edinilebilir.

  • Saksı Kabı ve tabağı
  • Sulama kabı ve sulama sprey şişesi
  • Nemlendirme için sprey
  • Sıvı ve granül gübre
  • Bitki bağ ve destek çubukları
  • Bitki makası
  • Haşerat ve mantar öldürücü ilaç- sprey

Salon çiçekleri bakımı ve çoğaltılması için günlük bakımlarının yapılması gereklidir. Sulama işlemi için, bitkinin toprağından suya ihtiyacı olup- olmadığı anlaşılabilir. Bitki bakımlarında ikinci temel adım, beslenmedir. Özellikle yeni ekilmiş toprak, ortalama 2 ay yeterli olacak besin depo eder. Taze toprak ile dikilme işlemi yapılmışsa, ideal beslenmesi bu süre boyunca sağlanır.

Çiçekli bitkiler, mevsiminden önce, yapraklı bitkilerse bahar- yaz mevsimi öncelerinden beslenmelidir. Salon bitkilerinin çoğu, sıvı ile beslenir. Her bitkinin isim, nitelik ve özelliklerine göre beslenmesi yapılmalı, bağlar ve desteklerle, fiziksel yapısının doğru şekilde gelişmesi sağlanmalıdır.

Konsantre sıvı besinler, sıvı gübreler yahut bitki bakımı için sıvı ürünlerin tamamı, kullanım şeklinde belirtildiği üzere ve bitkinin özelliklerine göre uygulanmalıdır. Yaprak kısımları, sprey ile özenli şekilde nemlendirilmeli, sıvı besinler ılık suyla verilmelidir.

Bitki yetiştirmek ve hayvan beslemek bize neler kazandırır? Anlatınız.

  • Cevap: Sorumluluk, empati, vicdan duygumuzun gelişmesi gibi özellikler kazandırır.

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Meb Yayınları 6. Ünite Doğada Hayat Sayfa 214, 215, 216 Konu Bitki Yerleştirme ve Hayvan Besleme Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
4
happy
2
angry
1
clap
1
unlike
0
love
0
confused
0
sad

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!