Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Demokrasi ve İnsan Hakları Ata Yayıncılık

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 118 Cevapları Ata Yayıncılık

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Cevapları Ata Yayıncılık Sayfa 118 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 118 Cevapları Ata Yayıncılık

Okulda ve Yakın Çevredeki Şiddet Olaylarına Çözümler Üretmek

Her insan biriciktir. Bu yüzden insanların olay ve olgular karşısındaki düşünce ve tutumlarının aynı olması beklenemez. Her bireyin aileden, çevreden, toplumsal ilişkilerden edindiği davranışlar birbirinden farklıdır. Dolayısıyla bireyin kişiliğinin oluşumundaki etkenlerin farklı oluşu, olaylar karşısında geliştirmiş olduğu tutumları da farklı kılacaktır. Önemli olan farklı düşünce yapısına sahip bireyleri olduğu gibi kabullenmektir. Nasıl ki başkasının düşüncesini bize zorla kabul ettirmesini istemiyorsak biz de kendi düşüncemizi kabul etmesi konusunda hiç kimseyi zorlamamalıyız.
Bir insanın başka insanları, tercihleri dışında zorla etkilemesi sürecine şiddet denilmektedir.

Bazı bireylerin veya grupların haklarını kullanabilmek ya da bir amaca ulaşmak için şiddete başvurduğunu görmekteyiz. Şiddet, bireyin fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik yönden zarar görmesiyle ya da acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel hareketleri, buna yönelik tehdit ve baskıyı ya da özgürlüğün keyfi engellenmesini de içeren, fiziksel, cinsel, psikolojik, sözlü veya ekonomik her türlü tutum ve davranıştır. Şiddet, özel veya kamusal alanda (evde, aile bireyleri arasında, sokakta, iş yerinde meydana gelebilir.  Günlük hayatta şiddetin en önemli nedeni, öfkenin kontrol edilememesidir. Anlık durumlardan kaynaklı olarak toplumda sonuçları bakımından ağır olan çok sayıda şiddet olayının yaşandığına, kitle iletişim araçları vasıtasıyla her gün tanık olmaktayız.

Toplumsal yaşamda tartışmalı olan bazı konular bireyler arasında çatışma ortamı oluşturmaktadır. Özellikle gençler arasında bu tür çatışmalar çok daha yoğun şekilde görülmektedir. Ancak çatışmaların ileri boyutlara varması, bazı toplumsal sorunları da beraberinde getirmektedir. Şiddetin olduğu bir yerde fikirlerden, müsamahadan bahsetmek imkânsız hâle gelir. Bu tür olaylarda uzlaşmacı bir tavır takınmak, etik kurallar içerisinde hareket etmek en doğrusudur. Bütün bireylerin olaylara bakış açısı aynı olmadığından geliştirdikleri çözüm yolları da birbirinden farklı olacaktır. Akla en yatkın çözüm yolu için diretilmeli, sorunların karşılıklı iletişim kanalları kullanılarak ortadan kaldırılması için çaba gösterilmelidir.

Şiddet olaylarında etkili bir iletişim için bireylerin barışçı ve yapıcı yöntemler geliştirmesi gerekir. Şiddet içinde yer alan bireylerin ya da grupların davranışlarının nedenleri, beklentileri ve çıkarları iyi sorgulanmalı; varılan sonuca göre uygun bir yöntem geliştirilmelidir. Şiddetin içinde yer almayan kişilerin ya da grupların bu konuda ara bulucu olması, iki tarafa da aynı oranda duyarlılık göstermesi; özellikle gruplar arasında meydana gelen sorunların çözümünde ise grup içerisinden en uzlaşmacı kişilerin ön plana çıkarılması önemlidir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

9, 10, 11, 12. Sınıf Ata Yayınları Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 118 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!