Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Demokrasi ve İnsan Hakları Ata Yayıncılık

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 46 Cevapları Ata Yayıncılık

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Cevapları Ata Yayıncılık Sayfa 46 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 46 Cevapları Ata Yayıncılık

İnsan, özgür iradesinin yanı sıra tutkulara da sahiptir. Bu tutkularını sınırlamadığı ve belli kurallarla kontrol altına almadığı zaman, toplum yaşamı oluşturması mümkün değildir. Toplum içinde yaşayan bireyin toplumun kurallarını bilmesi ve toplum yaşamına uyum sağlaması gerekir. Örf, âdet, ahlak ve hukuk kuralları bunun için vardır. Bu kurallara uymayan birey toplumla çatışır. Toplum, kendi kurallarını hiçe sayan bireylere karşı baskı yaparak onların kurallara uymalarını, aksi durumda toplum dışında kalmalarını sağlamaya çalışır. Demokratik toplumlarda bireylerin uluslararası ve ulusal alanda kendisine tanınmış hak ve özgürlüklerin bilincinde olması ve bunları kullanma konusunda aktif ve katılımcı olması gerekir.

Demokratik yönetimlerde devlet, bireylerin hak ve özgürlüklerini korumak ve insanları hak ve özgürlüklerini kullanmaya teşvik etmek için resmî kurum ve kuruluşları aracılığıyla gerekli düzenlemeleri yapar. Devlet, yasaları ve yönetmelikleri toplumun tamamını kapsayacak şekilde düzenler. Sigaranın ortak kullanım alanlarında yasaklanması buna örnek verilebilir. Devlet, çeşitli kamu spotları ve yayınları ile vatandaşlarını, hak ve özgürlüklerini kullanması konusunda teşvik eder.

İnsanların hak ve özgürlüklerini korumaları ve kullanmaları konusunda resmî kurum ve kuruluşların yanı sıra STK’ler (sivil toplum kuruluşları) da halkı bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yürütmektedir. Sağlık alanında LÖSEV (Lösemili Çocuklar Vakfı), Yeşilay, Türk Kalp Vakfı; eğitim alanında Anne Çocuk Eğitim Vakfı, TEV (Türk Eğitim Vakfı); çevre alanında TEMA (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı), ÇEVKO (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıklarını Değerlendirme Vakfı) örnek verilebilir. Ülkemizde yerel yönetimler de çevre sağlığı, gıda güvenliği, spor, kültürel faaliyetler, ulaşım problemlerinin çözümü vb. konularda insan hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi için çeşitli çalışmalar yürütmektedir.


ETKİNLİK

Aşağıda verilen gazete haberini okuyunuz. Haberde anlatılanların ya da anlatılanlara benzer durumların hak ve özgürlüklerimizi kullanmada toplumsal yaşamımıza olan etkilerini araştırarak sınıfta arkadaşlarınızla tartışınız.

  • Cevap: Bireyin hak ve özgürlükleri, çevrelerindeki diğer canlıların hak ve özgürlüklerine zarar vermediği sürece etkili olmalı diye düşünüyorum. Gazete haberinde de olduğu gibi, komşumuzun dinlenme hakkını yüksek sesle şarkı dinleyerek engellersek bu noktada haksız olmamız gayet normaldir.

9, 10, 11, 12. Sınıf Ata Yayınları Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 46 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!