Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Demokrasi ve İnsan Hakları Ata Yayıncılık

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 74 Cevapları Ata Yayıncılık

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Cevapları Ata Yayıncılık Sayfa 74 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 74 Cevapları Ata Yayıncılık

Farkına bile varmadan sadece alışveriş yaparak canlılara verdiğimiz zararı telafi edebilir miyiz? Hayır, tamamını edemeyiz. Ama bir yerden başlamak lazım, değil mi? İşe bilinçli tüketiciler olarak başlamaya, çocuklarımızı bilinçli tüketiciler olarak yetiştirmeye ne dersiniz?

“Bilinçli Tüketiyorum” kitabı toplam 31 sayfada tüketim alışkanlıklarımızı, bu alışkanlığımızla ilgili kavramları veriyor ve çocukların bilinçlenmelerine, sağlıklı bir tüketim kültürü oluşturmalarına yardımcı oluyor. Tüketimi yalnızca çevreye etkileriyle değil; ekonomik, sosyal ve psikolojik katmanlarıyla ele alıyor. Kitap, alışverişlerimiz sırasında bakmayı akıl etmediğimiz oysa o ürünün üretimi sırasında dünyaya ve insanlara neye mal olduğunu anlatan birçok ayrıntıya dikkatimizi çekiyor. Örneğin kitap, satın almak istediğimiz ürünün etiketini okumamızı öneriyor. Çünkü ancak bu yolla ürünün insana ve dünyaya saygılı biçimde üretilip üretilmediğini anlayabiliriz.

“Bilinçli Tüketiyorum” kitabı, birçok kavramı da açıklıyor. Bir oyun oynayalım mı? Ben buraya kitapta geçen bazı kavramları yazayım, siz de bakın bakalım kaç tanesini biliyorsunuz, çocuğunuza kaçını açıklayabilirsiniz? İşte liste: Gelişmiş toplum, bütçe, asgari ücret, dayanıklı tüketim ürünleri, hızlı tüketim ürünleri, aşırı borçlanma, çocuk işçi, ekolojik ayak izi, ambalaj, sosyal etiket, kükürtdioksit, karbonmonoksit, az gelişmiş ülke, globalleşme, ayrıştırma, atık yönetimi… Ne dersiniz, bu kavramlardan kaçını biliyorsunuz ve bu kavramları açıklayabilir misiniz?
Bir sürü renkli resimle, daha doğrusu karikatürle dolu olan bu kitabın en çok “Reklamın Gücü” adlı bölümünü sevdim.

Bölümde reklamların bizi satın almaya nasıl zorladığı hatta (Pavlov gibi] koşulladığı ve reklamcıların bunu yapmak için hangi yöntemleri kullandığı kısaca ama açıkça anlatılmış. Uzun süredir reklamcılar “ürün tanıtmayı” ya da bizi bir ürünü almaya “ikna etmeyi” bir yana bıraktılar. Her geçen gün daha da saldırganlaşan, artık bilince değil, bilinç dışına yönelen, cinselliği, eli- tizmi, insan ayrımcılığını fütursuzca kullanan reklam sektörüne rahatlıkla çağımızın bulaşıcı hastalıklardan biri diyebiliriz.

Bilinçli Tüketim

Bilinen tanımıyla ekonomi, sonsuz olan insan ihtiyaçlarının kıt üretim kaynaklarıyla en iyi şekilde karşılanmasını inceleyen bilim dalıdır. Günümüz insanı, ne yazık ki üretimden çok tüketim kültürünün etkisi altındadır. Ne kadar çok tüketirse o kadar iyi bir yaşam sürdüğünü düşünmektedir. Bu yüzden ekonomik sistemde söz sahibi olan kurumlar ve kişiler üretimi daha çok arttırma yoluna gitmektedir. Bu da bütün insanlığa ait olan kaynakların daha fazla tüketilmesine neden olmaktadır. Uzmanlarca yapılan araştırmalara bakıldığında, 40 yıl öncesine göre insanlar daha fazla tüketici durumundadır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

9, 10, 11, 12. Sınıf Ata Yayınları Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 74 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
sad
1
angry
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!