Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Demokrasi ve İnsan Hakları Ata Yayıncılık

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 78 Cevapları Ata Yayıncılık

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Cevapları Ata Yayıncılık Sayfa 78 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 78 Cevapları Ata Yayıncılık

Gezegenimiz sadece biz insanlara ait olmayıp diğer canlı varlıkların da yaşam alanıdır. İnsanların diğer canlılara göre akıl sahibi olması ve teknolojiyi kullanarak güç elde etmesi, dünyayı istediği gibi kullanabileceği anlamına gelmez. Bütün canlıların yaşamlarını sürdürebilmesi için birbirlerine ihtiyacı vardır. Canlılar arasındaki ilişkilerin belli ölçülere göre şekillendiği yapıya ekolojik denge denir. Canlı türlerinden birinin yok olması bile ekolojik dengenin bozulması için yeterlidir. İnsanlar koyunların yününden, sütünden ve etinden yararlanırken koyunların da beslenebilmesi için ihtiyaçlarını sağlayacağı yeşil alanlardan mahrum bırakılmaması gerekir. Bu duruma insan ile ağaç, ağaç ile kuş, deniz ile canlılar arasındaki etkileşimler birer örnektir.

Çevremizi, dolayısıyla doğal yaşam alanlarını korumak her bireyin görevidir Bunun için yasal önlemler yanında bireylerin bilinçli çevreciler olması ve çevredeki diğer insanları bilinçlendirmesi son derece önemlidir. Örneğin çevreye zarar verdiği bilinen plastik içerikli ürünlerin kullanılmasından kaçınılmalıdır. Geri dönüşümü mümkün olan paket ve ambalajlı ürünlerin tercih edilmesi yönünde toplumda alışkanlık edindirilmelidir. Her bireyin bu konuda dikkatli olması, çevresine gerekli uyarılarda bulunması sorumluluk duygusunun gereğidir. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra özellikle Japonya’ya atılan atom bombalarının yarattığı tahribat etkisiyle çevre duyarlılığı artmıştır. Bu alanda hem ulusal hem de küresel düzeyde faaliyet gösteren çok sayıda çevre kuruluşu mevcuttur. Bu kuruluşlar özellikle ekolojik dengeyi bozmayan doğal kaynakların verimli kullanılması yönünde çalışmalar yürütmektedir. Rüzgâr enerjisi gibi alternatif enerjilerin kullanımı yönünde bireylerde duyarlılık yaratmaya çalışmaktadırlar.

Günümüzde doğaya daha az zarar veren teknolojilerin yardımıyla üretilen geri dönüştürülebilir ürünlerin tüketilmesinde toplumda maalesef bilinçsizce bir tutum gelişmiştir. Özellikle bazı tarımsal ürünlerin yetiştirilmesinde kullanılan kimyasal içerikli ürünlerin insan sağlığını tehdit ettiği görülmüştür. Bunun yerine ilaçsız yetiştirilen tarım ürünlerine talep artmış ve böylece bu ürünlerin üretiminde bir artış gözlenmiştir. Yine bazı gıda türlerinde doğal olmayan ürünlerin kullanılmasının insan sağlığına olumsuz etkileri sürekli tartışılmaktadır. Özellikle gençler ve çocuklar arasında yaygınlaşan şekerleme, meyve suyu, gazlı içecekler, ketçap, cips gibi ürünlerin tüketimi ve bu ürünlerin içeriğinin çok iyi bilinmesi gerektiği uzmanlar tarafından sürekli uyarı konusu yapılmaktadır. Salam, sucuk, reçel, hazır gıda gibi birçok ürün için de aynı durum söz konusudur. Bu gıda ürünlerinin yapımında kullanılan aspartam, fruktoz, mısır şurubu, trans yağ, gıda boyaları, sodyum nitrat gibi maddeler insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

9, 10, 11, 12. Sınıf Ata Yayınları Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 78 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
love
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!