Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Dinler Tarihi Meb Yayınları

Dinler Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 139

“Dinler Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 139 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Dinler Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 139

1. Misyon: Misyon araştırmalarında önemli yazarlardan biri olan David J. Bosch,14 misyonun amaçlarını genel anlamda şöyle sıralar:

• İnancın propagandasını yapmak,
• Tanrı’nın krallığı düşüncesini yaymak,
• İnanmayanları, Hıristiyanlaştırmak,
• Yeni kiliseler tesis etmek.

Misyon teriminin zaman içerisinde bazı uygulamalardan dolayı kötü bir arka plana sahip olmaya başladığı görülür. Zira dinî anlamda gidilen bölgelerdeki halkı dinlerinden tamamen uzaklaştırıp düşman etmek, siyasî bakımdan ülkede kargaşa çıkarmak ve ekonomik olarak da sömürmek ile eş değer bir anlama gelen misyon yerine yeni terimler ortaya atılmıştır.

2. Evanjelizm: Güzel haberi yaymak olarak ifade edilen evanjelizm kelimesi, misyon kelimesinin yerine kullanılmaya başlanmıştır. Her ne kadar evanjelizm, Hıristiyan ülkelerde ve Hıristiyanlara yönelik; misyon da Hıristiyan olmayanlara yönelik bir faaliyet olarak tanımlansa da iki terimin de ortak amacı, Hıristiyanlığı duyurma, yayma ve benimsetmektir.

3. Şahitlik: Bir Hıristiyanın, yaşantısı, hâl ve hareketleriyle iyi bir Hıristiyan hayatı sürdürmesi anlamında kullanılan bir terimdir. Dolayısıyla Hıristiyan bir kişinin, Hıristiyanca yaşayarak Hıristiyan olmayanları etkileyebileceğini ifade eden bir terimdir.

4. Beyan: İncil’in insanlara vaaz edilmesi, beyan olarak tanımlanmaktadır. Bu terim de özünde insanların Hıristiyanlaştırılması yönünde kullanılan bir sözcüktür.15

5. Diyalog: II. Vatikan Konsili’nde (1962-1965) Kiliseler öncelikle kendi aralarındaki problemleri çözmek için dinler arası diyalog şeklinde bir terimi dile getirmiş ve bu sürece diğer dinlerle de diyaloğu eklemişlerdir. Ancak değişik tarihlerde yayımlanan diyalogla ilgili metinlerde (örneğin Dominius Iesus, 20), diyalogun amacı Hıristiyan olmayanlara İsa-Mesih’i tanıtmak ve bilinir kılmak şeklinde tanımlanır.

ARAŞTIRALIM

Ülkemizde Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi’nde yapılan misyonerlik çalışmalarını ve bu çalışmaların yansımalarını araştırınız.

  • Cevap: Türkiye’de misyonerlik çalışmaları, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerinde eğitim ve sağlık alanlarında yoğunlukla gerçekleşmiştir.

Dinler Tarihi Ders Kitabı Sayfa 139 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!