Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Dinler Tarihi Meb Yayınları

Dinler Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 75

“Dinler Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 75 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Dinler Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 75

yapmasının arka planında Hıristiyanlara göre Hz. İsa’nın (a.s) cuma günü çarmıha gerilip pazar günü dirilmesi yatmaktadır.

Yıllık ritüeller: Hıristiyanların yılın değişik günlerine denk gelen birçok ritüelleri/ bayramları olmasına rağmen Noel, Lent, Paskalya ve Pentekost en önemli yıllık bayramlardır.

Noel/ Christmas: Hz. İsa’nın doğumu anısına 25 Aralık (Katolikler) veya 6 Ocak’ta (Doğu Kiliseleri) kutlanan bayramdır.

Lent: Paskalya öncesinde bu güne hazırlık olarak kırk günlük dua ve oruç günlerine denir. Bu kırk günlük oruç, günümüzde bir perhiz yani normal yemeklerinizi yemenizle beraber en çok sevdiğiniz bir yiyecek (et), içecek (kahve) veya etkinlikten film seyretmek vb.) uzak durmak şeklinde uygulanır.

Paskalya/ Easter: Hıristiyanlığa göre Hz. İsa’nın (a.s) çarmıha gerildikten üç gün sonra dirilmesi anısına kutlanılır. Ölümden dirilişin sembolü olarak renkli yumurtaların saklanıp çocukların bulduğu bir etkinlik yapılır.

Pentekost: Paskalya’dan elli gün sonra Kutsal Ruh’un havarilere inişi anısına kutlanılan bayramdır.

Sakramentler: Hıristiyanlıkta kilise sırları ve inancın göstergesi düzenli olarak yapılan ritüellere sakrament denir. Vaftiz, evharist, konfirmasyon, günah itirafı, evlilik, rahip takdisi, son/hasta yağlama şeklinde yedi tane sakrament bulunmakla birlikte Protestanlar bunlardan sadece ilk ikisini kabul ederler. Kısaca bunları şöyle açıklayabiliriz:

Vaftiz: Dine giriş ve asli günahtan kurtuluş için uygulanan Vaftiz, bebeğin veya kişinin, suya daldırılması veya hastalık endişesi gibi durumlarda su serpilmesi ile yapılır.

Evharist: Komünyon ve Ekmek Şarap ayini şeklinde de isimlendirilen Evharist, İsa’nın havarileriyle yediği son akşam yemeğinde ekmek için “Bu benim etim.”, şarap için de “Bu benim kanım.” demesi38 ile başlayan bir ayindir. Bu bağlamda Evharist, gizemli bir şekilde kişinin, İsa ile birleşmesini ve bütünleşmesini sembolize eder.

Konfirmasyon: Kişinin kiliseye kabulü, imanının teyit ve takrir edilerek güçlendirilmesi ve Kutsal Ruh’un inayetini almak için Ortodoks Kiliselerince Vaftiz’den hemen sonra; Katoliklerce de 7-14 yaş arasında yapılan ayine denir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

Dinler Tarihi Ders Kitabı Sayfa 75 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!