Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Dinler Tarihi Meb Yayınları

Dinler Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 83

“Dinler Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 83 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Dinler Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 83

Günümüzde Hindistan, Endonezya’dan sonra en kalabalık Müslüman nüfusa sahip ülke konumundadır. Ülkedeki Müslümanların sayısı 180 milyon civarındadır. Hint alt kıtasının tamamında ise 500 milyondan fazla Müslüman yaşamaktadır.

1.1. Hinduizm’in Tarihçesi

Hinduizm, çok uzun bir tarihî süreç içerisinde, çok farklı inanç ve kültürlerin birleşmesi neticesinde oluşmuştur. Hinduizm, kendinden sonra ortaya çıkan Budizm, Caynizm ve Sihizm’e kaynaklık etmiştir.

Hint Avrupalı göçmenlerden olan Aryanlar MÖ 1700’ler- den itibaren Orta Asya’dan göç ederek Hint alt kıtasına gelip yerleşmiş, Aryanların dinî inanç ve gelenekleri ile daha alt bir kültür olan yerli halkların inancının karışımı sonucu Hinduizm doğmuştur.1

Hinduizm’i tarihî gelişim süreci içerisinde dört dönemde incelemek mümkündür. Bunlar sırasıyla; Vedalar Dönemi, Klasik Hinduizm Dönemi, Orta Çağ Dönemi ve Modern Dönemdir.

BİLGİ KUTUSU

Hindu ve Hinduizm Kavramları

• Hindu kelimesi, başlangıçta İndus nehrinin doğusunda yaşayan insanlar için kullanılan coğrafi ve etnik bir kavramdı. Hindistanlı anlamına gelmekteydi.
• Zamanla Hint alt kıtasında yaşayan halkların dinini tanımlamak için kullanılmaya başlandı. Günümüzde yaygın olarak bilinen Hinduizm adı ise ilk kez 17. yüzyıldan itibaren Batılılar tarafından kullanılmaya başlanmıştır.
• Hindular kendi dinleri için Hinduizm adını kullanmazlar. Bunun yerine “ezeli yasa” anlamında “Sanatana Dharma” veya sadece “Dharma” demeyi tercih ederler.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

Dinler Tarihi Ders Kitabı Sayfa 83 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!