Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Sosyoloji Ders Kitabı Tuna Yayınları

Sosyoloji Ders Kitabı Cevapları Tuna Yayınları Sayfa 37

Sosyoloji Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları Tuna Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Sosyoloji Ders Kitabı Cevapları Tuna Yayınları Sayfa 37

1. Aşağıda Lider Çocuk Tarım Kampı’na katılan Erzincan Melikşah İlkokulu öğrencileri görülmektedir. Bu tür gönüllülük çalışmaları için bir grup oluşturmak ve gruba üye olmak sizce bireyin toplumsal ilişkilerinde neleri değiştirir? Değerlendiriniz.

  • Cevap: Takım arkadaşlarına güvenme ve iş dağılımı konusunda adaletli olmaya iter. Diğer bireylerle daha kolay iletişim kurmakta büyük ölçüde etkili olur.

2. Aşağıda yaklaşık 100 yaşlıya hizmet eden Alanya Huzurevine ait bir görsel verilmiştir. Burada yaşlılar için şehir içi ve şehir dışı seyahatler, onlara hâlen üretken olduklarını hissettirebilmek için kara kalem, yağlı boya, ahşap boyama ve çiçek yetiştirme kursları verilmekte ve müzikli eğlence programları düzenlenmektedir. Bu tür etkinliklere katılmak yaşlıların toplumsal ilişkilerinde neleri değiştirebilir? Değerlendiriniz.

  • Cevap: Yaşlıların kendini hâlâ işe yarar hissetmelerine neden olur. Kendilerini dünyadan soyutlamalarına engel olarak, hâlâ bir şeyleri başarabildiklerine inanmalarını sağlar.

3. Sosyalleşme sürecinin çocukluk, ergenlik, yetişkinlik ve yaşlılık gibi gelişim dönemlerindeki bireyler üzerinde hangi açılardan farklı etkileri olduğunu değerlendiriniz.

  • Cevap: Çocukluk ve ergenlik döneminde daha aktif ve hızlı sosyal ilişkiler kurmak, karşımızdaki güvenmek kolaydır. Bu güven hissi kayboldukça, sosyal ilişkilerdeki aktifliğimiz de azalır. Hayatı boyunca birçok farklı kişiyle tanışmış yaşlılar, daha seçici bir hâl alırlar.

4. Hangi gelişim dönemlerinde, hangi sosyal ilişkilerin (aile, okul, arkadaş, meslek grupları) bireyler üzerinde daha etkili olduğunu değerlendiriniz.

  • Cevap: Çocukluk döneminde, sosyal ilişkilerimiz çoğunlukla ailemizle kısıtlıdır. Kardeşlerimiz ve yaşadığımız bölgedeki akranlarımızla bir arada oluruz. Ergenlik döneminde ise, okul hayatımızın büyük bir kısmını kapladığı için, sosyal hayatımız okula taşınır. Yetişkinlik dönemimizde, tıpkı ergenlik döneminde olduğu gibi tek bir yere taşınan sosyal ilişkilerimizin yeni durağı iş hayatımızdır. Yaşlandıkça, okul ve işten soyutlanarak tekrar çocukluğa, yani aile içine döneriz.

Sosyoloji Ders Kitabı Tuna Yayınları Sayfa 37 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
clap
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!