Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Coğrafya Kavram Öğretimi Kitabı

10. Sınıf Coğrafya Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 24

“10. Sınıf Coğrafya Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 24” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Coğrafya Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 24

2. Görsel 2’de bulunan kavramları ve kutucuklara yerleştirdiğiniz kelimeleri kullanarak “su döngüsünü tanımlayınız. Aşağıda Türkiye’nin sonbahar mevsimine ait iklim değişikliği projeksiyon haritaları (2016-2099 yılları) verilmiştir.

  • Cevap: Yeryüzündeki su kaynaklarından, topraktan ve canlılardan buharlaşma, terleme, süblimleşme yoluyla yükselen; atmosfere karışarak yoğunlaşan, yağış durumuna geçen; yer üstünde akan, yer altına sızan, tekrar yeryüzüne çıkan su dolaşımına su döngüsü denir. Yeryüzünde bulunan sular; hidrosfer, litosfer, atmosfer ve biyosfer arasında sürekli yer değiştirir.

3. Sıcaklık ve yağış projeksiyonlarında belirtilen durumlar gerçekleştiği takdirde Türkiye’nin sonbahar mevsimindeki su döngüsü süreçlerinde değişiklik olur mu? Nedenleriyle açıklayınız.

  • Cevap: Türkiye’nin sonbahar mevsimi iklim değişikliği sıcaklık projeksiyon haritaları (2016-2099) incelendiğinde genel olarak sonbahar mevsiminde sıcaklıkların arttığı görülmektedir. Artan sıcaklık ile birlikte buharlaşmanın da artacağı öngörülebilir. Türkiye’nin sonbahar mevsimi iklim değişikliği yağış projeksiyon haritaları (2016-2099) incelendiğinde genel olarak sonbahar mevsiminde yağışların azaldığı görülmektedir. Yağışların azalmasıyla birlikte su kaynaklarında da mevsimlik azalma meydana gelecektir. Her iki durum dikkate alındığında gelecekte Türkiye’nin sonbahar mevsimine ait su döngüsünde olumsuzluklar yaşanacağı anlaşılmaktadır.

10. Sınıf Coğrafya Meb Yayınları Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 24 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!