Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Kimya Meb Yayınları

10. Sınıf Kimya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 186

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 186 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Kimya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 186

Polietilen Teraftalat (PET)

Polietilen teraftalat (PET), etilen glikol ve teraftalik asidin polimerleşmesi sonucu oluşur. Polietilen teraftalat; içecek şişesi (Görsel 4.1.19), kavanoz, film, ambalaj yapımında kullanılır. Pet şişe ismi bu malzemenin kısaltmasından gelmektedir.

Politetraflor Eten (Teflon)

Politetraflor eten, tetraflor eten monomerinin polimerleş- mesi sonucu elde edilir.

Politetraflor eten yapışmaz tava ve tencere yapımında (Görsel 4.1.20), uçak ve otomobil endüstrisinde, araçlarda bilye yataklarının (rulman) iç yüzeylerinde kullanılır.

Polistiren (PS)

Polistiren, fenil eten (sti- ren) monomerinin polimerleş- me tepkimesi sonucunda oluşur. Polistiren; tek kullanımlık tabak, çatal, kaşık, bıçak gibi araç gereçlerin (Görsel 4.1.21) yapımında kullanılır. Ayrıca yumurta ve meyve ambalajları, plastik köpükler, bitki saksıları, çatı kaplama malzemeleri de polistiren- den üretilir.

Polivinil Klorür (PVC)

Polivinil klorür, vinil klorür monomerinin polimerleşmesi sonucu elde edilir.

Polivinil klorür elektrik kablolarının yalıtımında, kapı, pencere (Görsel 4.1.22), çatı ve yer kaplaması, su borusu ve tıbbi malzemelerin yapımında yaygın olarak kullanılır.

POLIMERLERIN OLUMLU VE OLUMSUZ ÖZELLİKLERİ

Polimerler yapısal olarak birbirlerine benzemelerine rağmen farklı monomerlerden oluştukları ve üretim şartlarındaki farklardan dolayı fiziksel ve kimyasal özellikler bakımından çok farklılık gösterirler. Örneğin, metil metakrilat polimeri optik özelliği çok iyi olduğu için kontakt lens yapımında kullanılır. Fakat erime noktası düşüktür. Politetraflor eten ise, yüksek erime noktasına sahiptir ve yapışmazlık özelliği vardır. Bu özellikleri nedeniyle tencere ve tavaların iç yüzey kaplamalarında kullanılır.

Çok farklı alanlarda ve farklı amaçlar için kullanılan polimerle- rin olumlu ve olumsuz özellikleri de birbirinden farklıdır. Polimerlerin genel olarak olumlu ve olumsuz yönleri aşağıda verilmiştir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

10. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 186 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!