Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Kimya Meb Yayınları

10. Sınıf Kimya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 77

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Sayfa 77 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Kimya Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 77

SINIRLAYICI BİLEŞEN HESAPLARI

Kimyasal tepkimelerin bazılarında tepkimeye giren kimyasal türler birbirine yetecek miktardadır. Görsel 1.4.5’te görüldüğü gibi tepkime başlamadan önce tepkime kabında 4 N (2N2) ve 12 H (6H2) atomu olmak üzere 16 atom (8 molekül) bulunur. Tepkime sonunda 4 NH3 molekülü (16 atom) oluşurken başlangıçtaki N ve H atomlarının tamamı tepkimede kullanılır. Tepkime artansız gerçekleşir.

Görsel 1.4.6’da olduğu gibi bazı tepkimelerde ise girenlerin miktarları birbirine yetecek sayıda olmayabilir. Tepkime kabında 8 N (4N2) ve 12 H (6H2) atomu olmak üzere 20 atom (10 molekül) bulunur. Tepkime sonunda 4 NH3 molekülü (16 atom) oluşur ve 4 N (2N2 molekülü) artar. Başlangıçtaki H atomlarının tamamı tepkimede kullanılır. Bu nedenle H2 molekülleri tepkimeyi sınırlandırarak tepkimenin durmasına neden olur.

Artan maddesi olan tepkimeler giren maddelerden birisi bitinceye kadar devam eder. Tepkimede tamamen biten maddeye sınırlayıcı bileşen denir. Sınırlayıcı bileşen tepkimeye giren diğer maddelerden önce tükendiği için tepkimenin ve ürün oluşumunun durmasına neden olur.
Görsel 1.4.6’deki NH3 oluşumunda sınırlayıcı bileşen H2 molekülüdür. Hesaplamalar sınırlayıcı bileşene göre yapılır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

10. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 77 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
4
angry
1
clap
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!