Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Matematik Miray Yayınları

10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Miray Yayınları Sayfa 42

“10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 42 Miray Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Miray Yayınları Sayfa 42

• Örnek uzayın her bir ait kümesine olay denir.

• Boş kümeyle gösterilen olaya imkânsız (olanaksız) olay, E örnek uzayına ise kesin olay denir.

• Bir örnek uzayda tanımlanan her bir olayın gerçekleşme olasılıkları aynı ise bu tür olaylara eş olasılı olaylar adı verilir.

• Bir örnek uzayda tanımlanan ve gerçekleşme olasılıkları farklı olan olaylara eş olasılı olmayan olaylar denir.

• Bir deney sonucunda elde edilen iki olayın kesişimi boş küme ve birleşimi örnek uzay ise bu iki olaydan birine diğerinin tümleyeni denir.

• Bir örnek uzayın, iki ayrı olayının kesişimi boş küme ise bu iki olaya ayrık olaylar denir. Diğer bir deyişle aynı zamanda gerçekleşmesi mümkün olmayan olaylar, ayrık olaylardır.

• Bir örnek uzayda tanımlanan iki olayın kesişimi boş küme değilse bu iki olay ayrık olmayan olaylardır.

Tarih Kutusu

Irak’ta yaşamış ve dönemin en önde gelen filozofu olarak önlenmiştir. Olasılık kuramının atası sayılan Giro- larrıo Cardano (Cirolama Kordano), El Kindî’yi “Orta Çağ’ın en büyük 12 beyninden biri” olarak tanımlamıştır. Kindî felsefeden tıbba, ilahiyattan siyasete, psikolojiden diyalektiğe, astrolojiden kehanete ve optikten kimyaya kadar yirmi ayrı dalda eser vererek sayıları 277’yi bulan bir külliyat oluşturmuştur. Meşşai felsefe akımını ilk başlatan kişidir. Mekân ve hareketin izafi olduğunu, zamanın cisim ve hareketten ayrı düşünülemeyeceğini söylemiştir. Gizli yazışmalardaki şifreleri, frekans analiziyle kırma yöntemini icat etmiştir

Örnek

Hilesiz bir zarın masaya atılması deneyinde üste gelen sayının;
a. Çift sayı olma
b. En az 4 olma
c. 7 olma
ç. {1, 2, 3,4, 5,6} kümesinin elemanlarından biri olma ! olaylarını inceleyelim.

Çözüm

Bir hilesiz zarın masaya atılması deneyinde örnek uzay E = {1,2, 3, 4, 5, 6} olur.

a. Çift sayı gelme olayı A olsun. E kümesinin elemanları arasında çift sayı olanlar 2, 4 ve 6’dır. O hâlde A = {2, 4, 6} olur.

b. En az 4 gelme olayı B olsun. E kümesinin elemanları arasında 4 ve 4’ten büyük sayılar 4, 5 ve 6’dır. B = {4, 5, 6 } olur.

c. 7 gelme olayı C olsun. E kümesinin elemanları arasında 7 olmadığından C olayının olması imkânsızdır. O hâlde C = 0 olur.

ç. Örnek uzay E = {1,2, 3, 4, 5, 6} olduğundan deneyin sonucunun {1,2, 3, 4, 5, 6} elemanlarından birisi olması kesin olaydır.

Örnek

1’den 5’e kadar beş rakam ile numaralandırılmış özdeş toplardan bir ka- j vanoza 1’den 1 tane, 2’den 2 tane,… 5’ten 5 tane şeklinde konuluyor. Kavanozdan bir top çekilmesi deneyinde topta yazan sayıların her bi- ; rinin gelme durumlarını inceleyelim. Torbada 1 + 2 + 3 + 4 + 5 = 15 tane top bulunduğundan örnek uzayın eleman sayısı 15’tir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

10. Sınıf Miray Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 42 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
love
1
sad
1
angry
0
happy
0
clap
0
confused
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!