Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Fen Lisesi Kimya

11. Sınıf Fen Lisesi Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 356

“11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Fen Lisesi Sayfa 356 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Fen Lisesi Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 356

Tablo 6.8’deki periyodik sistem kesitinde verilen üçüncü periyotta sıralanan Na, Mg ve Al elementlerinin – OH ile oluşturduğu bileşiklerin bazlık kuvvetleri NaOH > Mg(OH)2 > Al(OH)3 şeklindedir. Periyodik sistem 1A grubunda yukarıdan aşağı doğru sıralanan Li, Na, K, Rb elementlerinin -OH ile oluşturduğu bileşiklerin bazlık kuvvetleri RbOH > KOH > NaOH > LiOH şeklindedir.

Konjuge Asit/Baz İyonlaşma Sabitleri

Asit ve konjuge bazının iyonlaşma sabitleri arasındaki ilişki formik asit (HCOOH) örneği ile incelenebilir. Konjuge baz, HCOO (format) iyonu aşağıdaki denkleme göre su ile tepkimeye girer.

Asit ne kadar kuvvetli ise (daha büyük Ka) konjuge bazı o kadar zayıftır (daha küçük Kb) veya tam tersi de geçerlidir. Örneğin CH3COOH’in konjuge bazının (CH3COO-) Kb değerini hesaplamak için zayıf asit olan CH3COOH’in Ka değeri eşitlikte yerine konur.

Bilgi Kutusu

Bir asidin iyonlaşma denge sabiti (Ka) ne kadar büyük olursa suda iyonlaşma yüzdesi, H+ derişimi ve asitlik kuvveti artar.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf Fen Lisesi Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 356 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!