Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Fen Lisesi Matematik

11. Sınıf Fen Lisesi Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 253

“11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Fen Lisesi Sayfa 253 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Fen Lisesi Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 253

Hazırlık Çalışmaları

1. Örnek uzay, olay, ayrık olay, kesin olay ve imkânsız olay kavramlarını açıklayınız.

  • Cevap:

Örnek uzay: Bir olasılık deneyinde deneyin gerçekleşebileceği tüm sonuçların bütünüdür. Örneğin, bir madenî paranın yazı veya tura atılması deneyinde, örnek uzayı oluşturan sonuçlar yazı ve tura olabilir.

Olay: Örnek uzay içinde meydana gelebilecek olası sonuçların bir alt kümesidir. Örneğin, madenî paranın yazı atması olayı örnek uzay içinde yazı sonucunun gerçekleşebileceği bir olaydır.

Ayrık olay: Örnek uzay içinde sayılabilir bir küme oluşturan olaylara ayrık olay denir. Örneğin, madenî paranın yazı veya tura atması olayı ayrık bir olaydır.

Kesin olay: Örnek uzay içinde gerçekleşebilecek olası tüm sonuçların meydana geleceği olaya kesin olay denir.

İmkânsız olay: Örnek uzay içinde gerçekleşemeyen olaya imkânsız olay denir. Örneğin, madenî paranın yazı ve tura atması olayı imkânsız bir olaydır.

2. Bir A olayının olasılığının, gerçek sayıların hangi alt kümesindeki tüm değerleri alabileceğini bulunuz.

  • Cevap: Bir A olayının olasılığı gerçek sayıların [0,1] arasındaki alt kümesindeki tüm değerleri alabilir. Olasılık 0 ile 1 arasında değer alır ve 0, olayın gerçekleşmemesi anlamına gelirken 1, olayın gerçekleşeceği anlamına gelir.

3. Bir madenî paranın 10 defa havaya atılması deneyinde 3 yazı, 7 tura geldiği görülmüştür. 11. atışta tura gelme olasılığını bulunuz.

  • Cevap: Bir madenî paranın 10 defa havaya atılması deneyinde 3 yazı, 7 tura geldiği görülmüştür. Olasılık modeli binom modelidir. 11. atışta tura gelme olasılığı (7/10)11 = 0,27.

4. Bir futbol sezonunda şampiyonluk mücadelesi veren iki takımın yapacağı son maçlardan önceki puan durumu yanda verilmiştir. Galibiyete 3 puan, beraberliğe 1 puan verilirken mağlubiyet hâlinde puan verilmemektedir. İkili averaj, B takımı lehine olduğuna göre B takımının şampiyon olma durum sayısının A takımının şampiyon olma durum sayısına oranını bulunuz.

  • Cevap:

B takımının şampiyon olma durum sayısının A takımının şampiyon olma durum sayısına oranını bulmak için, ikili averajın B takımı lehine olduğuna göre, B takımının kalan maçların sonuçlarının olasılıklarının toplamını almamız gerekir.

Ayrıca, A takımının kalan maçların sonuçlarının olasılıklarının toplamını almamız ve bu iki toplamın oranını almamız gerekir. Örneğin, B takımının kalan maçlarından galibiyetle ayrılma olasılığı %50, beraberlik olasılığı %30, mağlubiyet olasılığı %20 ise B takımının şampiyon olma durum sayısının A takımının şampiyon olma durum sayısına oranı %50 + %30/2 = %55 olacaktır.

11. Sınıf Fen Lisesi Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 253 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!