Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Biyoloji SDR Dikey Yayınları

12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 173

“12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 173 SDR Dikey Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 173

ve genellikle Ekvator’dan uzak bölgelerde yaşayan bitkilerdir. Bu bölgelerde yetişen kültür bitkileri yalnız gün uzunluğunun yoğun olduğu yaz mevsiminde çiçeklenir. Bu bitkilerin çiçeklenebilmesi için günde 12 saatten fazla ışığa ihtiyaç vardır (Görsel 3.71). Yapılan araştırmalar, çiçeklenmeyi kontrol eden faktörün gün uzunluğu değil, gece uzunluğu olduğunu göstermiştir. Uzun gün bitkileri aslında “kısa gece” bitkileri olup gecenin gündüze oranla daha kısa olduğu günlerde, genellikle ilkbahar ve yaz aylarında çiçek açar. Uzun gün bitkilerine ıspanak, dereotu, şeker pancarı, turp, marul, süsen, yonca ve birçok tahıl çeşidi örnek verilebilir.

II. Kısa Gün Bitkileri

Bazı bitkiler kısa bir fotoperiyoda ihtiyaç duyar ve bir günde aldıkları ışık çok fazla olursa çiçek meydana getirmez. Bu bitkilere kısa gün bitkileri denir.

Fotoperiyodun gece bölümü aydınlatma ile bir süre kesintiye uğrarsa kısa gün bitkilerinde çiçeklenme gerçekleşmez. Kısa gün bitkileri aslında “uzun gece” bitkileri olup gecenin gündüzden daha uzun olduğu mevsimlerde (yaz sonunda, sonbahar ve kış aylarında) çiçek açıp gelişir. Kısa gün bitkilerine soya fasulyesi, çilek, sütleğen, patates, kasımpatı örnek verilebilir (Görsel 3.72).

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

12. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 173 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!