Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Biyoloji SDR Dikey Yayınları

12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 81

“12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 81 SDR Dikey Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 81

Prokaryot hücre yapısındaki canlıların zarla çevrili organelleri yoktur. Bu nedenle söz konusu organizmaların kloroplastları da yoktur fakat hücre zar kıvrımlarında klorofiller bulunur. Öglena, alg ve yeşil bitki gibi ökaryot canlılarda ise klorofil, kloroplast içinde yer alır.

Klorofil, fotosentez yapan canlıların yapısında bulunan, renk veren bir pigmenttir. Klorofilin yapısında karbon, hidrojen, oksijen, azot ve magnezyum atomları vardır. Klorofilin birçok çeşidi bulunup en yaygın çok bilinenleri klorofil a ve klorofil b’dir. Klorofil a, yeşil bitkilerin hepsinde bulunurken klorofil b ise bazı yeşil bitki ve alglerde bulunmaktadır.

Bitkiler, fotosentezde ışık enerjisini etkin şekilde soğuran klorofil dışında birçok pigmente sahiptir. Bitkilerde, plastitlerde bulunan, turuncu, kırmızı ve sarı renk veren pigment kümesine karotenoit denir.

Karotenoitler, klorofilin tek başına soğurduğu ışıktan daha farklı dalga boylarındaki ışıkları soğurup klorofile aktarır (Görsel 2.13). Çiçeklerin ve meyvelerin renklenmesini sağlar. Ayrıca klorofile zarar verebilecek fazla ışığı emerek etrafa yayar ve klorofilin zarar görmesini engeller. Karotenoitler tarafından soğurulan ışık, fotosentez için klorofile aktarılır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 81 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!