Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Din Kültürü Gezegen Yayıncılık

12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları Gezegen Yayıncılık

12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Gezegen Yayıncılık Sayfa 32 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları Gezegen Yayıncılık

Felsefe

Müslümanlar felsefe ile hicri ikinci asrın başında tanışmışlar ve hızlı bir biçimde onu öğrenerek İslam’la uyumlu hâle getirmeye çalışmışlardır. Felsefe ve mantık ilimlerinin İslam dünyasına girmesi, başta kelam ve tasavvuf olmak üzere diğer bilimleri de olumlu yönde etkileyen bir gelişme olmuştur. Müslüman düşünürler ağırlıklı olarak Aristo ve Eflatun’un eserleri üzerine yoğunlaşmış, onları bazı tasarruflarla Arapçaya çevirip geniş biçimde açıklamalar eklemişlerdir. Felsefe alanında öne çıkan isimlerden bazıları Farabi, İbn Sina ve ibn Rüşt’tür. Müslüman filozofların felsefe alanında yaptığı çalışmalar dünyaya öncülük etmiş, başta ispanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde takip edilmiştir. şüphesiz Batı’nın uyanışını sağlayan en önemli etken Arapçadan yapılan tercümelerdir. Müslümanlarla bir arada yaşayan Yahudiler, ibraniceden başka Arapça ve Latince de bildiklerinden İslam ilim ve düşünce ürünlerinin Batı’ya transferinde bir katalizör vazifesi görmüşlerdir. Bazen Arapça metinler önce ibraniceye, oradan da Latinceye, bazen de doğrudan Latinceye çevriliyordu. Tercümesi başarılı bulunmayan eser zaman içinde yeniden tercüme ediliyor ve bu sebeple aynı eserin birden fazla çevirisine rastlamak mümkün oluyordu. 200 yıl devam eden bu faaliyette Tuleytula (Toledo), Kurtuba (Cordova), Palermo, Paris, Napoli, Bolonya ve Padua gibi şehirlerde tercüme okulları veya tercüme merkezleri kurulmuştu.

Coğrafya

İslam dünyasında coğrafya ile ilgili konular, Kitabü’l-Büldân (şehirler Kitabı) gibi kitaplar içinde yer almaktaydı. Coğrafya alanında da ilk çalışmalar tercümelerle başlamış, İslam topraklarının genişlemesiyle coğrafya konusunda özgün eserler ortaya çıkmıştır. Meslek olarak postacılık yapan ibn Hurdazbih (ö. 913), Batlamyus’un Coğrafya adlı kitabını Arapçaya tercüme etmiş, kendisi de Kitabü’l-Mesâlik ve’l-Memâlik (Yollar ve Ülkeler) adlı bir kitap yazmıştır. İslam dünyasının bazı ünlü coğrafyacıları Mes’ûdî (ö. 956), İstahrî (ö. 952 sonrası), ibn Battuta (ö. 1369), Batılıların “Arapların Plinius’u” dedikleri Zekeriya Kazvinî (ö. 1283) ve diğerleridir.

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır. 

12. Sınıf Gezegen Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 32 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!