Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Fizik Meb Yayınları

12. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 64

“12. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 64 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 64

Bu bölümde Galileo Galilei, Ali Kuşçu, Uluğ Bey ve Johannes Kepler’in gök cisimleri ve gök cisimlerinin hareketleri ile ilgili görüşleri, çalışmaları ve bilime yaptıkları katkılar verilecek; Kepler’in bilim dünyasına sunduğu üç kanun üzerinde durulacaktır.

Kütle bakımından Güneş sisteminin yaklaşık %99,86’sını Güneş oluşturur. Güneş dışındaki tüm gök cisimleri, kütle olarak Güneş sisteminin %0,14’ünü meydana getirir. Güneş sisteminde bulunan sekiz gezegenin toplam kütlesinin, Güneş’in kütlesi yanında oldukça küçük olduğu görülür. %0,14’lük kısımdan bazı gezegenler kütlece daha fazla pay alır. %0,14’lük oranın yaklaşık %99’unu Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün gezegenleri oluşturur. Geriye kalan %1’ini ise Dünya, Mars, Venüs, Merkür, cüce gezegenler, uydular, asteroitler, kuyruklu yıldızlar ve diğer gök cisimleri meydana getirir. Güneş’in kütlesi, Güneş sisteminin en büyük gezegeni olan Jüpiter’in kütlesinin yaklaşık 1047 katıdır.

Güneş sisteminin sınırları henüz tam olarak bilinmemektedir. Güneş sisteminde Güneş’e en uzak gezegen Neptün’dür. Bununla birlikte Neptün gezegeninin ötesinde birçok gök cismi olduğu bilinmektedir. Neptün gezegeninden sonra yer alan bölge, Kuiper (Kaypır) Kuşağı olarak adlandırılır. 1930 yılında keşfedilen ve Güneş siteminin en dış gezegeni olarak tanımlanan Plüton, 2006 yılında gezegenlikten çıkartılmış ve cüce gezegen olarak sınıflandırılmıştır. Plüton, Kuiper Kuşağı’nda yer alan cüce gezegenlerden biridir. Kuiper Kuşağı dışında da birçok gök cismi vardır. Bu gök cisimlerinin, kütle çekim kuvvetinin etkisiyle Güneş sistemine bağlanması güç bir ihtimal olarak değerlendirilmektedir.

HAZIRLIK SORULARI

Güneş sistemindeki tüm gezegenlerin kütlesinin toplamı, Güneş’in kütlesi ile kıyaslandığında sizce nasıl bir sonuç çıkar?

  • Cevap: Güneş’in kütlesi, güneş sistemindeki tüm gezegenlerin toplam kütlesinden çok daha büyüktür.

Sizce hangi aracın veya aletin icadı astronomide dönüm noktası olarak kabul edilmelidir? Tartışınız.

  • Cevap: Teleskop, astronomide dönüm noktası olarak kabul edilmelidir çünkü uzayın derinliklerini gözlemleme kapasitemizi büyük ölçüde artırdı.

Amatör astronomların gök cismi gözlemlerine Ay ile başlamasının sebebi sizce ne olabilir?

  • Cevap: Ay, yakın olması ve kolayca gözlemlenebilir olması nedeniyle amatör astronomlar için ideal bir başlangıçtır.

12. Sınıf Meb Yayınları Fizik Ders Kitabı Sayfa 64 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!