Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Kimya Anka Kuşu Yayınevi

12. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınları Sayfa 27

“12. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 27 Anka Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınları Sayfa 27

Şekil 1.1’de olduğu gibi kurulan düzenek, bir elektrokimyasal hücredir. Bu hücrede yükseltgen ve indirgen maddeler farklı kaplarda bulunur. İki kap arasında yer alan tuz köprüsü, iki yarı hücreyi birbirinden ayırırken aynı zamanda elektriksel teması sağlar. Bakır ve gümüş metalleri dıştan, metalik iletken bir tel ile birbirine bağlıdır. Bu hücrede bakır metali bakır iyonlarına yükseltgenirken bakır metalinin verdiği elektronlar, iletken tel ile gümüş metaline iletilir. Gümüş metalinin içinde bulunduğu çözeltideki gümüş iyonları bu elektronları alarak indirgenir. Elektrokimyasal hücrede oluşan net tepkime, bakır metalinin doğrudan gümüş nitrat çözeltisine batırılması ile oluşan tepkimeyle aynıdır.

Elektrokimyasal hücrede yer alan voltmetre ise iki metal arasındaki potansiyel farkını ölçer. Bu ölçüm, hücre ilk kurulduğunda en yüksek değeri alırken zamanla azalır ve toplam reaksiyon dengeye ulaştığında sıfır değerini alır. Voltmetrenin sıfır değerini alması pilin artık çalışmadığı anlamına gelir.

İndirgenme-yükseltgenme reaksiyonlarında net reaksiyon ve onun denge durumu, reaksiyonun oluşum yolundan bağımsızdır.

1.1.4. İndirgenme-Yükseltgenme Tepkimelerinde İstemlilik

Başlatıldıktan sonra dışarıdan bir etki olmadan devam edebilen tepkimeler istemli (kendiliğinden gerçekleşen), dışarıdan sürekli bir etki uygulanmadıkça devam edemeyen tepkimeler ise istemsiz (kendiliğinden gerçekleşmeyen) tepkimeler olarak tanımlanmıştı. Peki, indirgenme-yükseltgenme tepkimelerinin istemli olup olmadığı nasıl belirlenebilir?

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf Anka Kuşu Yayınları Kimya Ders Kitabı Sayfa 27 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!