Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 42

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 42 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 42

2. Yazarın medeniyetin oluşumuna ilişkin düşüncelerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Açıklayınız.

  • Cevap: Olası cevap: Düşünen insanın her konuda ilerlediği varsayımından yola çıkarak medeniyete yaklaşılabilir. Felsefenin, gelişim gösterdiği coğrafyayı ne kadar çok etkilediğini tarihin sayfalarında görmekteyiz. Düşünce sürecinin sürekliliği, medeniyete yaklaşım veya medeni kalma anlamında da olumlu etki gösterecektir. Kısacası medeniyetin oluşumu için en önemli şart insanın düşünme yetisini kullanması ve düşünme sürecini devam ettirmesidir.

3. Metinde geçen Edebî söyleyişe sahip olan filozoflar, edebî söyleyişe sahip olmayan filozoflardan tarzları ve felsefe yapma şekilleriyle ayrılmış oldular. cümlesinde filozoflar edebî söyleyiş anlayışı bakımından ikiye ayrılmıştır. Siz hangi filozofların görüşlerini daha çok destekliyorsunuz? Neden?

  • Cevap: Olası cevap: Ben edebî söyleyişe sahip olmayan filozofları daha çok destekliyorum. Düşüncelerimi anlatmak için edebî bir dile ihtiyaç olmadığını düşünüyorum. Zaten fikirler sade ve sanat- sız aktarılırsa o kadar iyi anlaşılacaklardır. Edebî kaygı güdersem belki fikirlerimi istediğim netlikte aktaramam diye edebî söyleyişe sahip olmayan filozoflardan olurdum.
    Olası cevap: Edebî söyleyişe sahip filozofları daha çok destekliyorum. Düşüncelerin ifade şekli benim için önemlidir. Felsefi bir konunun edebî bir dille anlatılmasını tercih ederim.

4. “Edebiyatın felsefeden, felsefenin de edebiyattan yardım alması iyi midir, kötü müdür?” tartışması eskiden beri süregelmektedir. Sizin bu konudaki fikriniz nedir? Açıklayınız.

  • Cevap: Olası cevap: İki disiplinin birbirinden yardım alması doğrudur. Bunun sebebi iki disiplinin zaten birçok anlamda birbirine destek olmasıdır. Düşüncenin var olması önemlidir. Fakat bu düşüncenin aktarılması daha da önemlidir. Edebiyat işte bu noktada devreye girer ve felsefenin anlatmak istediklerini aktarmasına yardımcı olur. Edebiyat için de benzer bir durum vardır. Düşünce var olmadan yazı ortaya çıkmaz. Ya da okunan bir yazının düşünme süreci gerçekleşmeden o yazı amacına ulaşmaz. Bu bağlamda iki disiplinin de birbiriyle olan bağı çok sağlamdır. Bu sebeple iki disiplin arasında yardımlaşma da kaçınılmazdır.
    Edebiyatın felsefeden, felsefenin de edebiyattan yardım alması yanlıştır. Çünkü her iki alan biçimsel özellikler ve üslup yönüyle birbirinden farklıdır. Her iki alanın birbirinden yardım alması alansal karışıklığa sebep olabilir.

12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 42 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!