Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Anka Kuşu Yayınevi

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları Anka Yayınevi

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınevi Sayfa 28 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları Anka Yayınevi

YAZMA

a) Yazma Tür ve Tekniklerini Tanıma

Doğru yazmak öğretimle sağlanır. Doğru yazmayı öğrenmek için başarılı yazı örneklerini inceleyip daha sonra yazı denemeleri yapmak gerekir. Yazma çalışmalarında 9, 10 ve 11. sınıflarda öğrendiklerinizi hatırlayınız.

b) Yazma Sürecini Uygulama

Toplumsal değişim, teknoloji ve sosyal medyanın dili nasıl etkilediği hakkında bir yazı yazınız. Yazınıza başlamadan önce konuyla ilgili okuma ve araştırma yapınız. Metninizin ana düşüncesini ve yardımcı düşüncelerini belirleyerek planlı bir yazı oluşturunuz. Metninizi dil bilgisi, yazım ve noktalama açısından gözden geçiriniz. Metninizi yüksek sesle okuma, panoda sergileme; elektronik ortamlarda, kitap, dergi ve gazetelerde yayımlama, yarışmalara katılma gibi yollarla paylaşınız. Metne yönelik eleştirilere açık olunuz, eleştirileri dikkate alınız.

SÖZLÜ İLETİŞİM

a) Sözlü İletişim Tür ve Tekniklerini Tanıma

Sunum, bilgiyi çeşitli yollarla sunmayı sağlayan konuşmalardır. Sunumda amaç; bilgileri yenilemek, öğrenmeyi kolaylaştırmak ve keyifli hâle getirmektir.

b) Sözlü İletişim Uygulamaları

Türk dili ve edebiyatı 9, 10 ve 11. sınıf derslerinde öğrendiğiniz sunum hazırlama bilgilerini hatırlayarak “hayatımıza yeni girmiş teknolojik terimler” üzerine bir sunum yapınız. Bu sunumda terimlerin yazılış ve telaffuzları ile ilgili hususlara da değininiz.

• Sunumunuzda kullanacağınız görsel ve işitsel araçları hazırlayınız.
• Sunumunuza etkili bir başlangıç yapınız.
• Sunum esnasında boğumlama, vurgulama, tonlama ve duraklamaya dikkat ederek konuşunuz.
• Konuşurken gereksiz ses ve kelimeler (hım, eee, ııı gibi sesleri veya işte, hani, yani, şey, mesela, atıyorum vb.) kullanmaktan kaçınınız.
• İçeriğe ve hitap edilen kitleye uygun jest ve mimikler kullanmaya, dinleyici ile göz teması kurmaya, heyecanı kontrol etmeye, dış görünüm ve kıyafeti konuşma yapılacak ortama göre ayarlamaya özen gösteriniz.
• Sunumunuzda önemli noktaları vurgulamaya ve konuşmayı takip etmeyi kolaylaştıran ifadeler kullanmaya dikkat ediniz. Sunumunuzun içeriğini zenginleştiriniz.
• Sunumda süreyi verimli kullanmaya özen gösteriniz.
• Sunumunuzu “Sözlü İletişim Gözlem ve Değerlendirme Dereceli Puanlama Anahtarı”na göre değerlendiriniz.

  • Cevap:

12. Sınıf Anka Yayınevi Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 28 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!