2. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları 6. Ünite Cevapları
“2. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları Cevapları 6. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
2. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Soruları 6. Ünite Cevapları
1. Yandaki resimde fidanla ağaç arasında bir ilişki vardır. Aşağıdakilerin hangisinde verilenler arasında buna benzer ilişki vardır?
- Cevap: C
2. Gece yağan yağmur sonucu, | sular tepelerden aşağı birikerek akınca, Ayşelerin köyünü su bastı. Çünkü tepelerde---yoktu. Yukarıdaki boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
A) ağaçlarB) hayvanlarC) çiçekler
- Cevap: A
3. Hangi doğa olayı sonucunda resimdeki durum görülür?
A) ÇığB) DepremC) Erozyon
- Cevap: B
4. Kış mevsimi bitip ilkbahar mevsimi başlarken, çevremizde aşağıdakilerden hangisi gözlemlenir?
A) Sıcaklıkların azalmasıB) Kalın kıyafetlerin giyilmesiC) Kırların yeşermesi ve çiçeklenmesi
- Cevap: C
5. Verilen görselde, Dünya'nın karanlıkta kalan 2 nolu bölgesinin aydınlanması için aşağıdakilerden hangisinin gerçekleşmesi gerekir?
A) Ay'ın kendi etrafında dolanmasıB) Dünya'nın kendi etrafında dönmesiC) Dünya'nın Güneş etrafında dolanması
- Cevap: B
6. Salih, Ayşe ve Ahmet'ten hangilerinin söyledikleri doğrudur?
A) Ayşe, AhmetB) SalihC) Ahmet
- Cevap: A
7. Şekilde bir durum anlatılmıştır. Bu durumun benzeri aşağıdakilerin hangisinde de vardır?
- Cevap: C
8. Aşağıdaki mevsimlerden hangisinde hava daha soğuktur?
A) YazB) KışC) İlkbahar
- Cevap: B
9. Şekildeki canlıların hangi ortak özelliği görülmektedir?
A) Yuvalarının olduğuB) Yer değiştirdikleriC) Beslenmeleri
- Cevap: C
10. Deprem sonrası aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?
A) Kibrit yakılmasıB) El fenerinin kullanılmasıC) Hasarlı binalardan uzak durulması
- Cevap: A
11. 1. Pamukkale2. Peribacalan3. Boğaziçi Köprüsü4. Ankara Kalesi5. Çanakkale Boğazı
Yukarıda verilen yerlerden doğal çevreye ait olanlar aşağıdakilerin hangisinde bir arada verilmiştir?
A) 1 ve 2B) 3 ve 4C) 1, 2 ve 5
- Cevap: C
12. 1. Kuru gıda2. Fener3. Diş fırçası4. Oyuncak5. Su6. Çakı
Deprem çantasında bulunması gerekenler aşağıdakilerin hangisinde bir arada verilmiştir?
A) 1, 2, 4 ve 6B) 1, 2, 5 ve 6C) 1, 3, 4 ve 5
- Cevap: B
13. Yukarıda sabahın erken saatlerine ait olan görsel incelendiğinde evin batısında aşağıdakilerden hangisi yer almaktadır?
A) KöprüB) TraktörC) Orman
- Cevap: B
- 14.
- Çiçekler açar.
- Havalar ısınmaya başlar.
- Göçmen kuşlar geri döner.
Yukarıda hangi mevsimin özellikleri verilmiştir?
A) SonbaharınB) KışınC) İlkbaharın
- Cevap: C
15. İlkokul öğrencilerinin hazırladığı yukarıdaki afişler hangi doğal afetle ilgilidir?
A) DepremB) KuraklıkC) Sel
- Cevap: C
16. Görsellerde verilen durumların oluşması aşağıdakilerden hangisinin sonucudur?
A) Dünya'nın kendi çevresinde dönmesininB) Dünya'nın Güneş etrafında dolanmasınınC) Ay'ın Dünya çevresinde dolanmasının
- Cevap: A
17. Tabloda doğadaki olaylar ve korunma yolları verilmiştir. Buna göre, hangi olaylardan korunma yolu doğru verilmiştir?
A) Yalnızca seldenB) Yalnızca depremdenC) Deprem ve orman yangınlarından
- Cevap: C
18. Güneşin batmasına yakın zamanı gösteren resimde çeşmenin doğusunda aşağıdakilerden hangisi yer almaktadır?
A) BahçeB) EvC) Traktör
- Cevap: A
- 19.
- Bu olayın olmasını engelleyemeyiz.
- Bu olayın zararlarını azaltmak için binaları uygun zeminlere dayanıklı ve sağlam yapmalıyız.
Hakkında bilgi verilen bu olay aşağıdakilerden hangisidir?
A) SelB) DepremC) Erozyon
- Cevap: B
20. Öğrenciler çevre kirliliğine yol açan durumlara örnek veriyor.Mehmet: Bahçeye fidan dikilmesiSeda : Denize şişe ve pil atılmasıPelin : Fabrika bacasından duman çıkması
Buna göre, hangi öğrenci yanlış örnek vermiştir?
A) MehmetB) PelinC) Seda
- Cevap: A
21. Havaların ısındığını, ağaçların çiçek açtığını ve leyleklerin geldiğini söyleyen Ayşe hangi mevsimden bahsetmiştir?
A) YazB) SonbaharC) İlkbahar
- Cevap: C
22. İpek, resimde verilen ağaçla ilgili araştırma yapıyor. Yaptığı araştırma sonucunda ağaçla ilgili aşağıdaki sorulardan hangisine “hayır” yanıtını vermiştir?
A) Yer değiştirir mi?B) Solunum yapar mı?C) Büyüyüp gelişir mi?
- Cevap: A
23. Sağmak yağmurlara bağl1 olarak oluşan doğal afet aşağıdakilerden hangisidir?
A) DepremB) YangınC) Sel
- Cevap: C
24. Yukarıda verilen resimlerle okula giden Hasan'ın sınıfta yapacağı sunumun konusu ne olabilir?
A) MesleklerB) ÇevreC) Doğal afetler
- Cevap: B
25. Yukarıdaki resimlerde hangi doğal afet gösterilmektedir?
A) ÇığB) DepremC) Heyelan
- Cevap: A
26. Şekilde verilen hayvanlar ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi Uğrudur?
A) Hepsi beslenir.B) Hepsi süt verir.C) Aynı besinle beslenirler.
- Cevap: A
- 27.
- Havalar soğumaya başlar.
- Ağadarın yapraMan sararır.
- Göçmen kuşlar sıcak yerlere göç eder.
Yukarıda hangi mevsimin özellikleri verilmiştir?
A) İlkbaharB) YazC) Sonbahar
- Cevap: C
28. Aşağıda doğadaki bazı olaylar verilmiştir. Bunlardan hangisi deprem sonucu oluşur?
A) Orman yangınıB) Binaların yıkılmasıC) Fırtına
- Cevap: B
29. Görselde aşağıdaki doğal afetlerden hangisi gösterilmiştir?
A) DepremB) SelC) Fırtına
- Cevap: A
30. Aşağıdakilerden hangisi doğal çevreye örnektir?
- Cevap: A
31. Aşağıdakilerden hangisi Dünya'nın kendi etrafında dönüşünün sonucudur?
A) Depremlerin oluşmasıB) Gece ve gündüzün oluşmasıC) Mevsimlerin meydana gelmesi
- Cevap: B
32. Aşağıdakilerden hangisi sel ve taşkın afetine bağlı olarak yaşanmaz?
A) Ev ve iş yerlerini su basmasıB) Tarım alanları zarar görmesiC) Yer sarsıntısı meydana gelmesi
- Cevap: C
33. Güneşin doğduğu zamanı gösteren yukarıdaki resimde okulun güneyinde aşağıdakilerden hangisi bulunmaktadır?
A) TraktörB) ÇeşmeC) Bahçe
- Cevap: A
34. Ahmet, bir ağaç fidanını şekildeki gibi saksıya dikmiştir. Ahmet, diktiği fidanın büyümesi için aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?
A) Su vermeden odadaki masa üzerine koymalıB) Buzdolabına koyup düzenli olarak sulamalıC) Işık alan bir yere koyup düzenli olarak sulamalı
- Cevap: C
- 35. Murat, doğal afetler konusunda aşağıdaki açıklamaları defterine yazmıştır.
- Şiddetli yağan yağmur can ve mal kaybına yol açabilir.
- Toprağın aşağı doğru hareket etmesi ile yerleşim alanları ve yollar zarar görebilir.
Murat'ın yaptığı bu açıklamalar ile aşağıda verilenler eşleştirildiğinde hangisi açıkta kalır?
A) HeyelanB) SelC) Rüzgâr
- Cevap: C
36. Aşağıdaki görsellerde doğal yaşam alanlarındaki bazı canlılar verilmiştir. Resimlerde verilen canlılar için hangisi doğrudur?
A) Bazen suda yaşarlar.B) Yaşamak için havaya ihtiyaç duyarlar.C) Hepsi de besinlerini insanlardan alır.
- Cevap: B
37. Aşağıdakilerden hangisi resimde verilen hayvanlar için ortak bir özellik değildir?
A) Büyüyüp gelişirler.B) Hayatlarını sürdürebilmek için beslenirler.C) Uçarak hareket ederler.
- Cevap: C
38. Elif ve ailesi verimli toprakların ve su kaynaklarının fazla olduğu bir bölgede yaşıyor. Bu bölgede iklim koşulları ve yer şekilleri tarım için uygundur. Buna göre, Elif aşağıda resimleri verilen bölgelerden hangisinde yaşıyor olabilir?
- Cevap: B
2. Sınıf Çalışma Soruları Hayat Bilgisi 6. Ünite Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok