Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Eğitim

2021 YKS Ertelenecek mi?

Artan vaka sayıları ve tam zamanlı uzaktan eğitime geçilmesiyle birlikte sınava girecek olan üniversite adayları sınavın ertelenip ertelenmeyeceğini merak ediyor. Peki Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ertelenecek mi yoksa gününde mi yapılacak?

2021 YKS Ertelenecek mi?

Yükseköğretim Kurumlar Sınavı (YKS) her sene olduğu gibi bu senede Ölçme, Seçme, Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin belirlediği sınav takvimine göre 26 ve 27 Haziran tarihlerinde yapılacak. Bu tarihler yaklaşık 5 ay önce Ölçme, Seçme, Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından belirlenmişti.

Sınav tarihleri belirlenirken vaka sayıları gittikçe düşüyordu. Hatta bazı şehirlerde yasaklar hafifletilmişti. Fakat kovid-19’unda mutasyona uğramasıyla vaka sayılarında tekrar bir artış olmaya başladı ve tüm zamanların rekorunu kırdı. Bununla birlikte başlayan yüz yüze eğitimde tam zamanlı uzaktan eğitime geçildi.

Şimdilik Sınav İçin Erteleme Bir Erteleme Kararı Yok

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için açıklama yaparken aynı zaman Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) içinde herhangi bir erteleme kararın bulunmadığını sınavların belirlenen tarihlerde yapılacağını duyurdu.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!