Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
5. Sınıf Sosyal Bilgiler E Kare Yayınları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayınları Sayfa 55

“5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 55 E Kare Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayınları Sayfa 55

İnsanların bir arada yaşamasını sağlayan kültürel öğelerimiz arasında şenlik ve festival adı altında düzenlenen etkinlikler gelmektedir. Bu etkinlikler geleneksel bir özelliğe sahiptir ve her yıl düzenlenir. Yapılan yarışmalar, oyunlar ve eğlenceler fertleri bir araya getirir ve toplum içinde ortak değerleri pekiştirir. Millî birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirir. Şenlik ve festivaller, mutfak kültürü, yayla kültürü, turizm, sinema, müzik ve daha birçok alanda ülkemizin birçok şehrinde düzenlenmektedir. Örneğin, Manisa’da yaklaşık 400 yıldır (21-24 Mart) düzenlenen Mesir Macunu Festivali’nde 41 çeşit bitki ve baharatın karışımında oluşan bir macun halka dağıtılmakta ve birçok etkinlik yapılmaktadır (Görsel: 2.42).

Evlenme, nişan, sünnet düğünü gibi davetler toplumumuzun bir arada yaşamasına önemli katkılarda bulunur (Görsel: 2.43). Bu mutlu anlarda, akrabalar ve dostlar davet edilir. Bu güzellikleri, onlarla birlikte kutlamak, onları yanımızda görmek bize güç ve destek verir. Böylece hem yalnız olmadığımızı hissetmiş hem de mutluluğumuzu paylaşma imkânı bulmuş oluruz. Davetlere katılanlar, geleneklere uygun olarak çeşitli hediyeler getirirler. Bu davranış, toplumumuzda birbirine destek olma anlamında yerleşmiş bir uygulamadır.

SIRA SİZDE

Düğün âdetleri, her yörede farklılıklar gösterse de düğün davetiyesi verme ve çeyiz alma gibi uygulamalar ülkemizde yaygındır. Aşağıda, düğünlerle ilgili bazı uygulamalar yer alıyor. Bunları, öncelik sırasına göre sıralayınız. Bilmediğiniz uygulamalara yer vermeyiniz. Eklemek istediğiniz uygulamalar varsa boş bırakılan yerlere yazınız.

  • Cevap:

(4) Nişan
(14) Takı takma
(8) Çeyiz alma
(2) Kız isteme
(10) Gelin alma

(9) Gelin başı yapma
(3) Söz kesme
(13) Düğün
(5) Düğün alışverişi
(8) Damat tıraşı

(1) Kahve içilmesi
(12) Kına gecesi
(11) Düğün konvoyu
(6) Davetiye verme
(7) Nikâh

(15) Çömlek kırma
(13) Düğün yemeği

Katılmaktan en fazla keyif aldığınız uygulamaları aşağıya yazınız.

  • Cevap: Ben en çok düğüne gitmeyi, halı sahaya gitmeyi, sinemaya gitmeyi seviyorum.

Düğünleri, insanları birbirine yaklaştıran kültürel bir öge olarak düşündüğünüzde düğünlerin toplumun bir arada yaşamasında oynadığı rol hakkındaki görüşlerinizi belirtiniz.

  • Cevap: Düğünde herkes birbirini görür. Güzel ve nurlu anları paylaşırlar. Bu da toplum içindeki birlik ve beraberliğin artmasını sağlar.

Sizce düğünler sadece aile bireylerinin katılımıyla yapılsaydı nasıl bir durum ortaya çıkardı?

  • Cevap: Çok tatsız kuru bir etkinliğe dönüşürdü. Çünkü düğün dernek demek mutluluğun en çok paylaşıldığı yer demektir. Bu da insanlar arasında etkileşimin mutluluğun paylaşılması demektir. Ne kadar kalabalık o kadar güzeldir.

5. Sınıf E Kare Eğitim Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 55 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
11
unlike
6
love
1
clap
1
angry
0
happy
0
confused
0
sad

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!