Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf İnkılap Tarihi Çalışma Sayfaları

8. Sınıf İnkılap Tarihi Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 10

8. Sınıf İnkılap Tarihi Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 10 Meb Yayınlarına ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 10

Aşağıdaki metni okuyup soruları cevaplayınız.
Şahin Bey yolun açılmasını isteyen Fransız komutana şu tarihî mektubu yazdı: “… Kirli ayaklarınızın bastığı şu toprakların her zerresinde Türk kanı vardır. Her bucağında bir atanın mezarı vardır. Eski zamanlardan beri Türkler bu topraklarda yaşamıştır. Türk bu topraklara, bu topraklar da Türk’e ısındı. Sadece siz değil bütün dünya bir araya gelse bizi bu topraklardan ayıramaz. Sonra sen Türk esir yaşayamaz diye duymadın mı? Namus ve hürriyet için ölüme atılmak bize ağustos ayı sıcağında soğuk su içmekten daha tatlı gelir. Sizler canı kıymetli insanlarsınız bize çatmayınız. Bir an evvel topraklarımızdan savuşup gidiniz. Yoksa kıyarız canınıza…”
T.C. Millî Savunma Bakanlığı, Cepheden Mektuplar,
Ali Saip Bey, Kuvâ-yı Millîye Kumandanı Namık imzasıyla Fransızlara
şu ültimatomu verdi: “Asırlardan beri hür ve bağımsız yaşamış bir millet, istila ve esareti kabul edemez. Urfa’daki misafirliğinize daha fazla müsaade etmemize imkân yoktur. Antlaşmaya aykırı işgalinizi şiddetle reddeder, 24 saat içinde Urfa’yı terk ve tahliye etmediğiniz takdirde kesin hareketlere başvurulacağını ve dökülecek kanların sorumluluğunun size ait olacağını üzüntü ile bildiririz. Hristiyan vatandaşlarımızın her türlü hakkı korunacaktır. Urfa’yı boşaltmaya onay verdiğiniz takdirde sınırımızın dışına kadar serbestçe gidebileceğinizi temin ederiz.”
İsmail Özçelik, Millî Mücadele de Güney Cephesi Urfa,
Maraş Kalesi’ndeki Türk bayrağının indirilmesi: “… Maraş’ta Ulu Cami’de cuma namazı kılmak için toplanan halk, kalede dalgalanan Türk bayrağının indirildiğini görmüştür. Halktan ‘Bayraksız namaz kılınmaz.’ seslerinin yükselmesi üzerine Ulu Cami İmamı Rıdvan Hoca, halkın görüşlerine tercüman olmuş ve ‘hürriyeti elinden alınmış bir milletin cuma namazı kılamayacağını’ bildirmiştir. Bunun üzerine halk, Maraş Kalesi’ne doğru sel gibi akmaya ve kaleye tırmanmaya başlamıştır.”

Güney Cephesi’nde Millî Mücadele’nin öncüsü olmuş kişiler hangi duygularla hareket etmişlerdir?

  • Cevap: Vatanseverlik, bağımsızlık, fedakâlık

Rıdvan Hoca’nın konuşmasından hareketle bayrağın Türk milleti için neler ifade ettiğini yazınız.

  • Cevap: Bağımsızlık sembolüdür ve en önemli millî değerlerimizden biri olarak kabul edilir.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 10 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!