Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf İnkılap Tarihi Biryay Yayınları

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 26 Cevapları Biryay Yayınları

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Bir-Yay Yayınları Sayfa 26 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 26 Cevapları Biryay Yayınları

Hazırlık Çalışmaları

1. Mustafa Kemal’in kişilik özelliklerinin askerî başarılarına etkisini araştırınız. Edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: İleri görüşlülüğünün askeri başarısında çok etkili olmuştur. Son derece dikkatlidir ve her şeyi en küçük ayrıntılarına kadar hesaplayabilir. Küçük olaylardan büyük sonuçlar çıkarabilmiştir. Son derece doğru karar veriyordu. Atatürk I. Dünya Savaşı’nın çıkacağını, Almanya’nın yenileceğini önceden görmüş ve söylemiştir. Rehberlik özelliği sayesinde Kurtuluş Savaşı’nda Türk halkına rehberlik ederek vatanı düşman elinden kurtardı. Ümitsizliğe yer vermemesi sayesinde asla umutsuzluğa kapılmayıp düşmanların elinden vatanımızı kurtardı. Vatan severliği Atatürk’ün en önemli kişisel özelliğidir. Vatanı savunmak için hiçbir fedakarlıktan kaçmamıştır.

2. Mustafa Kemal, Millî Mücadele’ye kadar geçen süre içerisinde hangi görevlerde bulunmuştur? Bu görevler Millî Mücadele’nin liderliğini yürütmesinde nasıl etkili olmuştur? Araştırınız.

  • Cevap: Mustafa Kemal Atatürk, 1905 yılında Kara Harp Akademisinden mezun olmuş ve 1919 yılında milli mücadeleye başlayana kadar aşağıdaki görevleri yapmıştır;

➜ 1905-1907 yılları arasında Şam’da 5. Ordu emrinde Kurmay Yüzbaşı olarak görev yaptı.

➜ 1907’de Kıdemli Yüzbaşı oldu ve Manastır’da  3. Ordu emrinde görev yaptı.

➜ 1909’da İstanbul’a giren Hareket Ordusu’nda Kurmay Başkanı olarak görev yaptı.

➜ 1911 yılında İstanbul’da Genelkurmay Başkanlığı emrinde çalışmaya başladı. İtalyanların Trablusgarp’ı işgali sonucu gizlice Trablusgarp’a giderek 1912 yıllı sonlarına kadar Bingazi, Tobruk ve Derne bölgesinde İtalyanlara karşı başarılar kazandı.

➜ 1912 yılı sonlarında Balkan Savaşları başlaması üzerine, Gelibolu ve Bolayır’daki birliklerle savaşa katıldı.

➜ 1913-1995 yılları arasında Sofya Askeri Ataşeliği görevini yaptı. Bu görevde iken 1914 yılında yarbaylığa yükseldi.

➜ I. Dünya Savaşı başladığında 19. Tümeni kurmak üzere Tekirdağ’da görevlendirildi. 19. Tümen Komutanı olarak  Çanakkale Muharebelerinde görev yaptı. Conk bayırı bölgesinde düşmanı durdurdu bu başarı üzerine albaylığa yükseldi. Anafartalar Grubu Komutanı  olarak Anafartalar Zaferini kazandı.

➜ Çanakkale Savaşları’ndan sonra 1916’da Edirne ve Diyarbakır’da görev aldı.

➜ 1 Nisan 1916’da tümgeneralliğe yükseldi. 1917 yılına kadar Muş, Bitlis bölgesinde, Şam ve Halep’te görev yaptıktan sonra 1917’de İstanbul’a geldi.

➜ 1918’de Halep’te 7. Ordu Komutanı olarak görev  yaptı.

8. Sınıf Biryay Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 26 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
2
clap
1
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!