Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Din Kültürü Erkad Yayıncılık

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayıncılık Sayfa 104

“9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 104 Erkad Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayınları Sayfa 104

Gezginler, 40 kütüphanesi, 900 hamamı olan bu şehri gördükleri zaman hayranlık ve şaşkınlık içinde kalıyorlardı. Elhamra Sarayı, Endülüs mimarisinde olduğu gibi bütün İslam sanatı için de büyük bir gurur kaynağıdır. Bu saray Nasriler Devleti’nin başkenti olan Gırnata’da bulunmaktadır. Çevre ülkeler; cerrah, mimar, terzi ya da müzisyen gereksinimi duydukları zaman Kuriuba’ya başvuruyorlardı.

2. 4. Hindistan

Hindistan, kültür ve sanat yönünden birçok özellik taşıyan geniş bir ülkedir. Hindistan’da tapınak, saray, cami, kale ve türbe gibi çeşitli yapı şekilleri görülmektedir. Ayrıca Hindistan’da duvar süslemeciliği, tahta ve taş oymacılığı, metal işleri büyük önem taşımaktadır.

Hindistan’ın öz yapı üslubu ile Müslüman Türklerin getirdiği mimari şekli arasında tam bir zıtlık söz konusudur. Hint mimari stili sayısız heykel ve süsle kaplı yüksek yapılar şeklindedir. Buna karşılık Türk- Müslüman mimarisinde gösterişsiz düz duvarlar ve mimari şekillerde açıklık ve uyum görülmektedir, Türk-İslam mimarisinde heykel ve insan figürleri kesinlikle kullanılmamaktadır. Hint mabetleri, tanrı heykellerinin bulunduğu zemin üzerinde yükseltilmiş kümbet ve kalın sütunların dizildiği dehlizlerden ibarettir. Buna karşılık camilerde cemaatin toplandığı geniş bir avlu mevcuttur. Hindistan’da o dönemlerde bu karakterde İki cami stili vardı. Birincisi, etrafı sundurmalarla çevrili bir alandan ibaret olan namazgâh denilen camilerdir. Namazgahlarda cami alanının kıble tarafında büyük kemerlerle süslü mihrap ve minare bulunmaktadır. İkinci stilde camiler kalelerin içinde veya medrese gibi yapıların ortasında bulunur.

Hindistan’daki kerpiç ve ahşaptan yapılmış olan pek çok tarihî eserden bazısı tümüyle yok olmuş, bazısı da yıkıntı olarak günümüze kadar ulaşmıştır. Ancak günümüze kadar ulaşan kalıntılar bile bu eserlerin dönemlerinde ne kadar muhteşem yapılar olduklarını anlamamız için yeterlidir. Elbette zamana yenik düşmeyip dönemin ihtişamını günümüze kadar taşıyan eserler de bulunmaktadır. Bunun en güzel örneği Hindistan’ın sembolü hâline gelen “Tac Mahal”dir (Görsel 5.11).

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Erkad Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 104 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!