Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Din Kültürü Erkad Yayıncılık

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayıncılık Sayfa 94

“9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 94 Erkad Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayınları Sayfa 94

1. İslam Medeniyeti ve Özellikleri

İslam medeniyeti, bu dini kabul etmiş milletlerin İslam’ın etkisiyle ortaya çıkardıkları medeniyete denir. Kültür ve medeniyet birbiriyle ilişkili fakat birbirinden farklı kavramlardır.

Kültür ve Medeniyet

Kültür sözlükte; tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde bütün maddi ve manevi değerler ile bunları sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünü, hars, ekin anlamlarına gelmektedir. Kültür, bir topluma veya halk topluluğuna özgü düşünce ve sanat eserlerinin bütünüdür (Görsel 5.1).

Kültüre ait bütün özellikler göz önüne alındığında en uygun tanım şöyledir: Kültür; toplumların tarihî süreç içerisinde elde ettikleri maddi ve manevi değerleri, yaşam tarzları, övünçleri, davranışları, bunları elde etme ve aktarma yolları, kendilerine özgü inanç ve âdetler bütünüdür.

Toplumlar, bir taraftan geçmişten gelen değerlerini benimseyip, koruyup, aktarırken diğer taraftan da yaşadıkları zamanın şartlarına göre kültürüne yeni unsurlar ekler veya mevcudun üzerinde değişiklikler yaparlar. Böylece her nesil miras aldığı kültüre maddi ve manevi katkıda bulunur ve bir sonraki nesle aktarır. Bütün bu süreçte tek tek bireylerin değil, toplumun genelinin kabul etmesi önemlidir.

Türkçede medeniyet kelimesi kullanıldığı gibi uygarlık kelimesi de kullanılır ve şehirli, şehirde oturan anlamlarına gelir. Kültürde olduğu gibi medeniyetin kavramsal tanımı konusunda da farklı görüşler ileri sürülmüştür. Yapılan tanımlar, kavramı ele alan ilimlerin veya ilim adamlarının bakış açılarına göre farklılıklar göstermektedir. Bununla beraber en çok dile getirilen anlamları olarak “Bir toplumun sahip olduğu maddi ve manevi değerlerin tümü.”, “Farklı milletlerin birlikte yaşayarak veya katkı sağlayarak oluşturdukları değerler.”,

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Erkad Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 94 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!