Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Sonuç Yayınları

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sonuç Yayınları Sayfa 131

“9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 131 Sonuç Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sonuç Yayınları Sayfa 131

(T-28a-b) (T-29a-b) (T-30a-b) Hemzemin demir yolu geçidi yaklaşım levhaları:
Uyarı levhalarının görünürlüğünü artırmak ve hemzemin geçide olan mesafeyi belirtmek amacıyla hemzemin geçitlerin yaklaşımında kullanılır.

(T-28a) (T-29a) (T-30a) Demir yolu hemzemin geçit yaklaşımı (sağ): Levhaların üzerinde belirtilen mesafeler sonunda bir kavşak veya demir yolu geçidi bulunduğunu bildirir. Bu işaret levhası görüldüğünde hız azaltılır, kavşakta veya demir yolu geçidinde ilgili diğer levhalarda açıklandığı şekilde hareket edilir.

(T-28b) (T-29b) (T-30b): Demir yolu hemzemin geçit yaklaşımı (sol): Levhaların üzerinde belirtilen mesafeler sonunda bir kavşak veya demir yolu geçidi bulunduğunu bildirir. Bu işaret levhası görüldüğünde hız azaltılır, kavşakta veya demir yolu geçidinde ilgili diğer levhalarda açıklandığı şekilde hareket edilir.

(T-31a) ve (T-31b) Köprü yaklaşım levhaları: Köprülere gelindiği uyarısı vermek için köprülerin sağ ve sol korkuluklarına monte edilir.

(T-32) Engel: Yapım, bakım ve onarım yapılan yol kesimlerinde, yolun geçici olarak taşıt trafiğine kapatıldığı durumlarda trafiğe kapalı şerit veya şeritleri bildirir. Bu kesimlerden geçerken diğer işaretlerle bildirilen ve konulan yasaklama ve kısıtlamalara uyulur.

(T-33a), (T-33b) ve (T-33c) Tehlikeli viraj yön levhaları: Sürücülerin görüşünü artırmak ve daha iyi kılavuzluk sağlamak amacı ile güvenli seyir olasılığı bulunmayan keskin virajlarda kullanılır. Bu levhalar dönemece girildiğini ve dönemecin yönünü bildirir. Olası tehlikelere karşı dikkatli olunmasını hatırlatır.

(T-33d), (T-33e) ve (T-33f) Onarım yaklaşım levhaları: Kaplamanın, sürücülerin rahatça göremeyecekleri şekilde daraldığı kesimlerin ve çalışma mahallerinde yol üzerindeki ya da yolun hemen yanındaki engellerin işaretlenmesi amacıyla kullanılır.

(T-34a), (T-34b) Refüj başı ek levhaları: T-34a işaret levhası yoldaki veya yol kenarındaki örneğin köprü ayaklarındaki bir engelin önüne, engelin sağından geçilmesi gerektiğini bildirmek için kullanılır. Bu levha, T T-36a “Sağdan Gidiniz” levhaları altında, levhanın etkinliğini artırmak amacıyla kullanılır. T-34b işaret levhası ise yol kenarındaki bir engelin önüne, engelin solundan geçilmesi gerektiğini bildirmek için kullanılır.

(T-35) Dönüş adası ek levhası: Dönüş adalarında yavaşlama şeridi bulunan kesimlerde ana güzergâhtan sağa dönüşle ayrılan trafiği uyarmak amacıyla düzenlenen, dönüş aralarında ve benzerlerinde kullanılan ileri ve sağa mecburi yön veya sağa ve sola mecburi yön levhalarının anlamını ve etkinliğini artırmak için kullanılır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Sonuç Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 131 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!