Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 456

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 456 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 456

2. a) Metinde anlatılarla “Kişi için noksanını (kusurunu) bilmek gibi irfan (kültür) olmaz.” özdeyişi uyuşuyor mu? Niçin?

  • Cevap: Metinde “Kişi için noksanını (kusurunu) bilmek gibi irfan (kültür) olmaz” özdeyişi metinde anlatılanlarla çelişmektedir. Metinde insanın kendi kusurlarını görmek ve düzeltmek yerine kendini mükemmel görme eğiliminde olduğu üzerinde durulmaktadır. Bütün yardımcı fikirler, bu eksen etrafında şekillenmiştir. Özdeyişte ortaya konan düşünce, metnin ana düşüncesine terstir.

b) Metni insanlığın bugünkü durumunu ele alacak biçimde sürdürseydiniz metne ekleyeceğiniz kısmın yardımcı düşüncesi ne olurdu? Açıklayınız. 

  • Cevap: Teknoloji çağının getirdiği olumsuzluklar, insanların bakış açısındaki değişiklikler, insan ilişkileri yardımcı düşünceler olabilir.

3. Bu metinden “Büyükler hayat boyu, kendilerine atfedilen kusursuzluğa layık olmalıdır.” şeklinde bir yardımcı düşünce çıkarılabilir mi? Açıklayınız.

  • Cevap: Metinden böyle bir yardımcı fikir çıkarılamaz. Çünkü bu düşünce, metnin ana düşüncesiyle aynı yönde değildir. Metinden çıkarılacak yardımcı düşüncelerin ana düşünceyi destekleyecek nitelikte olması gerekir.

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 456 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!