Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Kitap Özetleri

Denizin Çağırışı Kitap Özeti

Denizin Çağırışı Kitap Özeti

Kemal Bilbaşar’ın romanı (1943)

• Yahya Kemal’in “İnsan âlemde hayal ettiği nisbette yaşar” cümlesiyle biten Deniz Türküsü şiirin son dört mısraını bir giriş olarak almış roman, psikopat bir ilkokul öğretmeninin dengesiz dünyasını yansıtan bir hâtıra defteridir. Çocukluğu yoksulluk içinde ve hayallerle geçmiş delikanlı, küçük bir kasabada öğretmenken, gizli bir dâvetin câzibesiyle içinde seyahat arzuları çağıldamaya başlayınca, izin alır, İzmir’e gelir.
Zehra adında bir kızla nişanlanır. On gün sonra da bir sinemada Zehra’yı birdenbire bırakır gider ve Adalet adında düşük bir kadınla yaşamaya başlar. Bu sefer de kadın bırakır onu. Delikanlı, geldiği kasabadaki görevine son verilmiş olduğunu öğrenir; parasız aç kalır, hamallık etmek ister, çelimsizdir. Sefaletin son kertesinde birdenbire denizi görür. Babasını da bir zamanlar deniz çağırmıştı; neden sonra anlamıştır, İzmir’lere bunun için geldi. Gün batısındaki sarı saçlı tanrıça, deniz çağırmaktadır onu. Denize gidecektir. • Yer yer Dostoyevski tiplerini ve Knut Hamsun’un Açlık romanının kahramanını hatırlatan grotesk, hasta kişisiyle bu roman, yazarın ilk romanı idi.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!