Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 258

9. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 258 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 258

q1=1 ve q2=0 olduğunda uygulanan kuvvetten yola çıkarak kuvvetle, iki yük arasındaki ilişkinin nasıl olabileceğini tartışınız.

  • Cevap: Yüklerden birinin elektrik yük miktarı sıfır olduğunda açı miktarının sıfır olması yüklerin birbirine kuvvet uygulamadığını gösterir. O halde kuvvetle, iki yük arasındaki ilişki yüklerin toplamı ya da farkı olamaz, sadece çarpımı olabilir.

a) q1.q2 (yüklerin büyüklükleri çarpımı) ile bunlara karşılık ölçülen açıların büyüklükleri ile ilgili verileri tabloda gösteriniz.

  • Cevap:

b) Bu verileri kullanarak (q1.q2 – açı ) grafiğini çiziniz.

  • Cevap:

c) Grafiği yorumlayarak elektriksel kuvvet ile yüklerin büyüklüklerinin çarpımı arasındaki ilişkiyi belirtiniz.

  • Cevap: Verilerin oluşturduğu noktalar birleştirildiğinde grafiğin doğrusal olduğu görülür. Buradan açının yük miktarlarının çarpımı ile doğru orantılı olduğu görülür. O halde elektriksel kuvvet de yüklerin büyüklülerinin çarpımı ile doğru orantılıdır. F a q1q2

d) Gerçekleştirilen deneyin bu kısmı için bağımlı, bağımsız ve kontrol değişkenleri yazınız.

  • Cevap: Kontrol değişkeni: Yükler arası mesafe, yüklerin bulunduğu ortam Bağımsız değişken: Yüklerin büyüklükleri çarpımı Bağımlı değişken: Elektriksel kuvvetin büyüklüğü

9. Sınıf Meb Yayınları Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 258 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!