Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 218

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 218 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 218

2. Yazarın eserinde, yaşadığı toplumun kutsal saydığı değerleri hakkında bilgi vermesini, kültürel unsurların
gelecek nesillere aktarılması açısından değerlendiriniz. Görüşlerinizi gerekçeleri ile ifade ediniz.

  • Cevap: Yazar eserinde yaşadığı toplumun kutsal saydığı değerler hakkında bilgi vererek kültürel unsurların gelecek nesillere aktarılmasını sağlar. Kendi milletinin kutsal değerlerini bilen ve bu değerlere sahip çıkan yeni nesiller, popüler olan yabancı kültürlerin olumsuz etkilerinden kendilerini korumayı başarabilirler.

3. Yazarın geçmişte yaşanan olayları anlatmasını ve kültürel değerleri ön plana çıkarmasını, toplumda millî bilinç oluşturması açısından doğru buluyor musunuz? Neden?

  • Cevap: Doğru buluyorum. Çünkü yazarın geçmişte yaşanan olayları anlatması, milletin bu olaylardan ders çıkarmasını ve aynı hatalara tekrar düşmemesini sağlayabilir. Kültürel değerleri ön plana çıkarması da milletin kendi kültürel özelliklerini korumasını ve yabancı kültürlerin olumsuz etkilerini bertaraf etmesini sağlayabilir. Böylece millî bilince sahip, dostunu ve düşmanını tanıyan, dışarıdan gelebilecek tehlikelerin farkında olan nesiller yetiştirilebilir.

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 218 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!