Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 468

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 468 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 468

2. Aşağıdaki tabloya üslup özellikleri ile ilgili metinden bulduğunuz örnekler ve bu örneklere benzer ifadeler yazınız.

  • Cevap:

3. Yazarın üslubu dikkate alındığında bu metinde “hareli köyün polisajcısı” ifadesini kullanmak mümkün müdür? Açıklayınız.
Kelime Dağarcığı
polisajcı: Kaporta parlatıcılığı mesleği. hare: Kaporta üzerindeki renk dalgası.

  • Cevap: Yazarın üslubu dikkate alındığında bu metinde “hareli köyün polisajcısı” sözünü herhangi bir şekilde kullanmak mümkün değildir. Çünkü metinler, metni yazan kişinin mesleği, psikolojisi, cinsiyeti, eğitimi gibi kişisel özelliklerinin etkisi altında oluşan üsluba göre şekillenir. Dolayısıyla verilen ifade, yazarın üslubuyla örtüşmez. Verilen ifade belli bir meslek jargonunda kullanılan ifadelerdir ve standart dilde çok fazla kullanılmaz. Yazarın metni standart dille yazdığı görülmektedir.

4. Üslubuna bakarak yazar adı verilmeyen bir metnin bu metinle aynı yazar tarafından yazılıp yazılmadığını belirleyebilir miydiniz? Açıklayınız.

  • Cevap: Okunan metnin üslup özellikleri belirlenerek yazar adı verilmeyen metinle karşılaştırmasının yapılması gerekir. Fakat tek bir metnin kesin sonuç vermesi beklenemez. İki metin arasında çok sayıda benzerlik olması durumunda metinlerinin yazarının kesin olmamakla birlikte aynı yazar olduğu söylenebilir. Ayrıca öğrenciler, Cemil Meriç’in kendi adıyla anılacak derecede özgün bir üsluba sahip olduğunu bilmeseler de onlardan metinlerdeki karakteristik bazı üslup özelliklerini belirleyebilmeleri beklenir.

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 468 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!