Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 10

11. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 10 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 10

Aşağıdaki şekilde gösterilen Yonca Apartmanı ve Menekşe Apartmanı’nın aralarındaki mesafe 12 metre ve apartmanlardan her birinin eni 16 metredir. Şekilde verilen ABCD ve GEFH birer dikdörtgen ve dikdörtgenleri oluşturan noktalar apartmanların köşeleridir. Şekilde görülen GEA açısının ölçüsü 163° ve AFH açısının ölçüsü 141°dir. Menekşe Apartmanı’nda 12, Yonca Apartmanı’nda 10 daire vardır.

Bu iki apartmanın şekilde görülen ön cepheleri boyanacaktır. Bu iş için iki firma ile görüşen apartman yönetimleri aşağıdaki fiyatları almışlardır:

• A firması 5 metrekarelik alan için boya maliyeti ve işçilik ücreti olarak toplam 220 Türk lirası talep etmektedir.
• B firması 10 metrekarelik alan için boya maliyeti olarak 250 Türk lirası, işçilik ücreti olarak da 80 Türk lirası talep etmektedir.

Verilen bilgilere göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. tanl41° , – 0,8vecot253° , 0,3 değerlerini kullanarak apartmanların yüksekliklerini bulunuz.

  • Cevap:

2. Menekşe Apartmanı sakinleri düşük fiyat veren firma ile Yonca Apartmanı sakinleri ise daha yüksek fiyat veren firma ile anlaşıyor. Apartman yönetimlerinin firmalara ödemesi gereken ücretleri bulunuz (Maliyet hesaplarken kapı ve pencere alanları da boyanacak alana dâhil edilecektir ve boyanacak alanların sayısal gösteriminde virgülden sonraki değerler ihmal edilecektir. Örneğin 5,71 yerine 5 alınacaktır.).

  • Cevap:

3. Her iki apartmanda daire başına düşen masrafı bularak karşılaştırınız.

  • Cevap:

11. Sınıf Meb Yayınları Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 10 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!