Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 29

11. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 29 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 29

Merhaba… Bulunduğum noktanın koordinatları (-1,1) dir. Lütfen hangi noktaya gitmemi istiyorsan klavyede o tuşa bas!

Ahmet, yazılım mühendisi olan babasının tasarlamış olduğu oyunu oynamaktadır. Oyunda koordinat düzlemi üzerindeki noktalar arasında hareket eden bir robot vardır. Yukarıdaki görselde oyun sırasında oluşan bir ekran görüntüsü verilmiştir. Klavyede A, B, C ya da D harflerinden birine basılması durumunda robot bulunduğu noktadan istenilen noktaya en kısa yoldan ulaşmaktadır.

Verilen bilgilere göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Ahmet, B tuşuna basmak isterken yanlışlıkla C tuşuna basarsa robotun kaç birim fazla gitmiş olacağını bulunuz.

  • Cevap:

2. Ahmet, robot A noktasında dururken klavyede sırasıyla B, C, D ve A tuşlarına basıyor. Robotun noktalar arasında gittiği yollar birleştirilince bir ABCD dışbükey çokgeni oluşuyor. Buna göre oluşan çokgenle ilgili aşağıdaki tabloda verilen ifadelerin doğru olanlarının karşısına D, yanlış olanlarının karşısına Y yazınız.

  • Cevap:

11. Sınıf Meb Yayınları Matematik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 29 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!