Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Anka Kuşu Yayınevi

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 61 Cevapları Anka Yayınevi

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınevi Sayfa 61 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 61 Cevapları Anka Yayınevi

6. Hikâyede zaman, düz bir şekilde mi yoksa geriye dönüşlerle mi ilerliyor? Yazarın böyle bir teknik kullanmaktaki amacı nedir?

  • Cevap: Geriye dönüşlerle ilerlemektedir. Bu teknik modern anlatım tekniklerinden biridir. Böylece yazar olay kişi ve durumlar hakkında merak uyandırmakta hikâyeyi daha estetik ve sürükleyici hale getirmektedir.

7. Hikâyede kullanılan mekânları belirleyiniz. Yazar, mekânlarla bireyin iç dünyası arasında nasıl bir ilişki kurmuştur? Açıklayınız.

  • Cevap:

➢ İş yeri (Şükran, Engin ve Süheyla’nın beraber çalıştıkları devlet dairesi)
➢ Ev: (Engin ve Süheyla’nın evi)

8. Metinden yazara özgü dil ve anlatım özelliklerini çıkarınız.

  • Cevap:  Yazar genelde sade yalın bir dil kullanmıştır. Kısa cümlelere yer verir. Betimlemelerin ve ruh tahlillerinin olduğu bölümler çoktur. Halk dilinde yerel kullanımda olan deyim ve kelimelerle hikayeye samimilik de katmıştır.

9. Hikâyede hangi anlatım tür ve teknikleri kullanılmıştır? Bu anlatım tür ve tekniklerine metinden örnek cümleler gösteriniz.

  • Cevap:

Anlatım türleri: Öyküleme- Betimleme
Anlatım teknikleri: İç konuşma, İç çözümleme, Anlatma, Gösterme, Geriye dönüş.

10. Aşağıdaki soruların cevaplarını yazınız.

a) Hikâyede hâkim, kahraman ve gözlemci bakış açılarından hangisi kullanılmıştır?

  • Cevap: Hakim bakış açısı.

b) Seçilen bakış açısı, anlatımı nasıl etkilemiştir?

  • Cevap: Yaşanılan olayların öncesini ve sonrasını bilen, kahramanların içlerinden geçirdikleri duygu ve düşünceleri bilen, ruh hallerini betimleyen hakim bir üslup vardır.

c) Bakış açısı, hikâye boyunca değişiyor mu? Açıklayınız.

  • Cevap: Bazı kısımlarda gözlemci bakış açısı vardır demek mümkün.

11. Mustafa Kutlu, tasavvuftan etkilenen yazarlarımızdandır. Hikâyede tasavvuf düşüncesinin izlerini görmek mümkün mü? Düşüncelerinizi sözlü olarak açıklayınız.

  • Cevap:

12. Yoksulluk İçimizde; biçim, içerik, dil ve üslup özellikleri bakımından olay ya da durum hikâyesi geleneklerinden birine bağlanabilir mi? Açıklayınız.

  • Cevap:

13. Çevrenizde para için evlilik yapan insanlar var mı? Bu tür bir anlayış toplumumuzun değerleriyle uyuşuyor mu? Tartışınız.

  • Cevap:

12. Sınıf Anka Yayınevi Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 61 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!